„Trebuie să ne încadrăm până la campionat să putem să ducem lumea care vine de afară în Gara de Nord şi să plece către stadioane. S-a discutat, dacă nu putem să ne încadrăm până la campionat cu soluţia pe sub DN, să facem a doua variantă care va fi şi de rezervă. Transportul se va face de la Gara de Nord până la haltă, care e improvizată, să o modernizăm cu scări rulante, cu acoperiş, iar de acolo o să asfaltăm la două benzi cred, aşa s-a discutat, să facă acele două benzi, inclusiv terminalul în Otopeni”, a declarat Ioan Gavrilă, directorul general al CFR, în cadrul unei conferinţe pe teme legate de construcţii şi infrastructură, organizată de revista Capital.
Tot în această variantă, mai spune şeful CFR, este introducerea a două trenuri pe oră, în loc de unul, cât este în prezent. În plus, se va realiza şi o clădire cu sală de aşteptare.
Varianta de subtraversare a DN1 spre Otopeni este mai greu de realizat.
„Cei dinaintea mea s-au dus la Primăria Otopeni, nu au găsit înţelegere, ei spuneau că trebuie PUZ (nr. – plan urbanistic zonal), iar PUZ-ul durează cel puţin un an”, a mai adăugat Gavrilă.