Modificările legislative şi fiscale noi sunt tot timpul provocări la care o companie mare trebuie să răspundă. După modificarea legii RCA şi clasamentul celor mai mari asigurători din România a început să se schimbe. Societatea numărul unu lucrează acum preponderent cu brokeri şi nu cu angajaţi proprii. În ultimii ani, toate societăţile de asigurări viaţă lucrează mai mult cu agenţi de vânzări angajaţi pe bază de contract de colaborare, plătiţi pe bază de comision în funcţie de realizări. Este una dintre soluţiile la care a ajuns şi Allianz Ţiriac, societate de asigurări care, în acest an, se redefineşte ca angajator.
Astfel, în urma unui studiu comandat de Allianz Ţiriac şi realizat de cea mai mare companie de consultanţă în management strategic din România, McKinsey & Company, pentru rentabilizarea şi eficientizarea societăţii, asigurătorul a ajuns la concluzia că până la sfârşitul anului trebuie să restructureze, sub o formă sau alta, 40% din personal. Primul val ar trebui sa fie în această vară, iar societatea nu a comunicat încă dacă va oferi sau nu salarii compensatorii.
Reprezentanţii companiei ne transmit oficial că „Allianz-Ţiriac este o companie dinamică care face demersuri continue pentru a ţine pasul cu noile nevoi ale clienţilor pe care îi serveşte. În acest sens, modelul organizaţional cu care Allianz-Ţiriac operează trebuie să ţină cont de evoluţia tehnologică, de zone de business cu potenţial de creştere, de segmente în care volumul de afaceri va evolua limitat”.
Acest model organizaţional evolutiv implică şi o reorganizare a proceselor, o reaşezare a ariilor funcţionale şi o recalibrare a eforturilor interne, realizate în mod constant, ca parte dintr-o dinamică naturală, încearcă să explice compania viitoarele mişcări din zona de personal.
„În fiecare an, recrutăm circa 100 de colegi. Fluctuaţia de personal este în marja de 5%. În egală măsură, o parte dintre colegii noştri au ales calea antreprenoriatului şi au optat sa devină agenţi ai companiei, în baza unui contract de colaborare. Astăzi, există peste 30 de poziţii deschise în cadrul companiei. Rolurile, în principal, sunt în Call Center, Vânzări, Daune Sănătate”, explică departamentul de comunicare cu presa.
Practic, compania se va confrunta cu mai puţine cheltuieli prin aceste contracte de colaborare, iar partea de daune pe sănătate a fost externalizată. Cei circa 40% din angajaţi care vor trece la una sau altă formă de colaborarea cu Allianz Ţiriac nu va mai avea carte de muncă, va trebui să îşi calculeze şi plătească singuri impozitele şi asigurările către stat.
Drept la replică Allianz-Tiriac Asigurari: „Precizările Allianz-Ţiriac: Allianz-Ţiriac infirmă informaţiile referitoare la intenţiile de restructurare a 40% din personal.
Astăzi, există peste 30 de poziţii deschise în cadrul companiei. Rolurile, în principal, sunt în zonele Call Center, Vânzări, Daune Sănătate. Aşteptăm candidaţi!”