Autostrada A13 Brașov – Bacău: A fost semnat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate

Un nou pas important pentru construcția Autostrăzii Brașov - Bacău (A13), anunță vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Mai exact, este vorba de semnarea contractului de finalizare a studiului de fezabilitate cu un nou proiectant, după ce fostul proiectant a renunțat la proiect.
Anemona Andone - vin, 21 iun. 2024, 14:03
Autostrada A13 Brașov - Bacău: A fost semnat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate

„CNAIR a semnat astăzi contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate necesar construcției celor 164 de km ai acestei autostrăzi care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania”, transmite Grindeanu pe pagina proprie de Facebook.

Proiectantul român Consitrans trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate în termen de 24 de luni. Pentru acest contract are la dispoziție 81,20 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

Noul contract are o valoare de peste patru ori mai mare decât vechiul contract.

A13, cu ghinion!

În iunie 2022, presa din Bacău anunța că proiectantul Search Corporation a cerut rezilierea contractului, pe motiv că nu poate acoperi costurile cu studiile geotehnice. În valoare de 20,09 milioane de lei fără TVA, vechiul contract fusese semnat pe 22 mai 2020 cu asocierea Search Corporation SRL & Primacons Group SRL.

Proiectul A13 Brașov – Bacău va fi primul preluat de către Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat la începutul lunii iunie Gabriel Budescu, directorul general al companiei noi CNIR.

Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania pe traseul Brașov – Târgu Secuiesc – Onești – Bacău.

Te-ar mai putea interesa și
Asociația Prosumatorilor trimite petiție președintelui Iohannis în chestiunea legii votate de Parlament  care obligă la instalarea de baterii. Cere reexaminarea legii
Asociația Prosumatorilor trimite petiție președintelui Iohannis în chestiunea legii votate de Parlament  care obligă ...
Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Emergie (ACPE) solicită printr-o petiție publică, Președintelui României, să nu promulge legea adoptată de Parlament pe repede-înainte, prin......
Radisson își pune numele pe un resort cu vile de cinci stele din România, lângă Brașov
Radisson își pune numele pe un resort cu vile de cinci stele din România, lângă Brașov
Compania de dezvoltare imobiliară Grand Development, fondată și coordonată de antreprenorul Ionuț Nicolescu, a încheiat ...
Peste 67.000 de unităţi sanitare funcţionau în România, în 2023. Un medic la 262 de locuitori – date INS
Peste 67.000 de unităţi sanitare funcţionau în România, în 2023. Un medic la 262 de locuitori – date INS
România avea, la nivelul anului 2023, un număr de peste 67.000 de unităţi sanitare, în timp ce unui medic (inclusiv ...
ANRE a aprobat creşterea medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor, din 1 iulie
ANRE a aprobat creşterea medie cu 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor, din 1 iulie
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, săptămâna trecută, o creştere medie ...