„Avem deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul de lansare a campaniei „Banii tăi, dreptul tău! Fii informat!” în domeniul educației financiare, organizat de Asociaţia Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – Info CONS, cu sprijinul Băncii Naţionale a României.
Evenimentul va avea loc în data de 15 martie 2013, ora 10.00, la BNR, sala „Mitiță Constantinescu”. Intrarea se va face prin strada Doamnei nr. 8.”, se arată într-un comunicat de presă al BNR, fără să fie prezentat un program al evenimentului.
Pe 5 martie, BNR a organizat un colocviu în legătură modificările legii 193/2000 privind clauzele abuzive din contracte, la care a invitat doar specialişti din mediul bancar, avocaţi ai băncilor şi un reprezentant al ANPC.
Cum de la acel eveniment a lipsit dezbaterea, BNR vrea să dea şi clienţilor nemulţumiţi de relaţia cu banca să îşi exprime problemele şi opiniile referitoare la clauzele contractuale.
Cei care doresc să participe la această conferinţă pot lua legătura cu A.N.P.C.P.P.S sau cu Banca Naţională.
UPDATE:
ECONOMICA.NET a luat legătura cu organizatorii de la A.N.P.C.P.P.S. Potrivit acestora, subiectul clauzelor abuzive din contractul de credit va fi atins tangenţial în această dezbatere, organizatorii fiind mai mult orientaţi spre soluţiile alternative pentru rezolvarea litigiilor şi la infromarea consumatorilor. „Probabil va fi dezbatut şi acest subiect (al clauzelor abuzive, n. red.). Dar vom merge mai mult pe soluţii alternative şi infromare. Aţi văzut ultimul raport al Băncii Mondiale, potrivit căruia românii sunt printre cei mai prost informaţi consumatori”, a declarat Ana Păun, Director de Programe al A.N.P.C.P.P.S. Aceasta adaugă că la conferinţă vor participa „oameni din BNR, probabil domnul Mugur Isărescu, Sorin Mierlea, preşedintele Asociaţiei, reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai Secretariatului General al Guvernului, ai Academiei Române”.
Potrivit Anei Păun, la ultima numărătoare A.N.P.C.P.P.S. avea 65.000 de membri. Reclamaţiile depuse prin intremediul Asociaţiei sunt accesibile numai membrilor acesteia. Calitatea de membru se dobândeşte în urma plăţii unei cotizaţii anuale de 25-200 de lei, în funcţie de beneficii.