‘Ieri am publicat un proiect de ordin comun. O să încerc să lărgesc pâlnia….Întâi să vă întreb dacă ştiţi de impozitul zero pentru programatori. (…) În momentul de faţă este un ordin mai vechi care oarecum specifică modul de aplicare a Codului Fiscal şi limitele în care se aplică. Încercăm să lărgim pâlnia pentru această aplicare a impozitului zero tocmai pentru a încuraja start-up-urile şi companiile care produc soft innovative high tech să aibă un mic avantaj, să nu părăsească ţara, să facă lucru şi aici’, a spus Marius Bostan.
Ministrul a precizat că a primit de la Coaliţia pentru Dezvoltarea României o propunere de îmbunătăţire a ordinului şi a publicat-o.
‘Încercarea noastră este să aducem la zi atât definirea, cât şi încadrarea meseriilor şi specializărilor în acest ordin. Noi ne-am dori o extindere a aplicabilităţii. Noi, ca minister, susţinem o extindere a aplicabilităţii. În acelaşi timp, aşteptăm opinia industriei, aşteptăm opiniile celor vizaţi de acest ordin pentru a face o dezbatere în jurul acestei probleme, pentru a vedea cum putem să îmbunătăţim lucrurile’, a afirmat Marius Bostan.
În opinia acestuia, pentru antreprenori, Piaţa Unică Digitală şi programul Orizont 2020 constituie oportunităţi.
În altă ordine de idei, Marius Bostan a povestit că a făcut parte din mai multe companii şi are experienţă ca antreprenor, iar una dintre primele lecţii învăţate în această calitate a fost aceea de calcula costul banilor, pentru că nu dispunea de capital.
‘Eu, când am plecat, aveam o Dacia veche. Costase 900 de dolari. Pe vremea aceea, nu se folosea euro. Aveam o Dacia şi aveam, să spun, principalele instrumente de scris şi cred că am avut primul laptop second hand. Cu asta am plecat. Şi nici colegii mei cu care am fondat compania nu…erau, cred, mai săraci ca mine’, a arătat Bostan.