Bugatti a prezentat urmașul lui Chiron: Spectaculosul Tourbillon costă 3,8 mil. euro și ajunge pe piață în 2026

Specialistul în mașini spectaculoase destinate celor cu buzunare largi și pline, Bugatti, a prezentat primele detalii ale modelului Tourbillon, un urmaș al nu mai puțin uimitorului Chiron.
Robert Stan - Dum, 23 iun. 2024, 13:14
Bugatti a prezentat urmașul lui Chiron: Spectaculosul Tourbillon costă 3,8 mil. euro și ajunge pe piață în 2026

Cei care au de-a face cu lumea aparte a ceasurilor știu că titulatura Tourbillon nu poate proveni din altă parte decât de la un produs al unei manufacturi care produce piese de lux. Asta pentru că această componentă a ceasurilor este pe cât de utilă, pe atât de complicat de realizat și atractivă vizual.

Pentru cei mai puțin avizați, un tourbillon este, pe scurt, o componentă extrem de complexă care ajută la contracararea efectelor gravitației asupra ceasurilor mecanice pentru a asigura o măsurare cât mai exactă a timpului. Frumusețea acestui mecanism a făcut ca, până și acum, la peste 200 de ani de la inventarea lui, marile manufacturi de ceasuri să producă tourbillon-uri dedicate celor mai scumpe piese care ajung pe piață.

În acest context, o mașină cu numele Tourbillon nu putea fi altceva decât o operă de artă cu un preț astronomic, produsă de o manufactură auto cu nume istoric.

„Simboluri precum Type 57SC Atlantic, cunoscută drept cea mai frumoasă mașină din lume, Type 35, vehiculul de curse cu cel mai mare succes din toate timpurile, și Type 41 Royale, una dintre cele mai ambițioase mașini de lux produse vreodată, ne oferă trei piloni de inspirație. Frumusețea, performanța și luxul au generat schița pentru Tourbillon, o mașină mai elegantă, mai emotivă și mai luxoasă decât orice altceva înainte de ea. Pur și simplu, incomparabilă. Și, la fel ca toate acele simboluri ale trecutului, nu este destinată doar prezentului, și nici doar viitorului, ci «Pour l’éternité» – pentru eternitate”, a caracterizat pe scurt mate Rimac, directorul executiv al Bugatti, noul Tourbillon.

Coupe-ul Bugatti Tourbillon, care are un preț de listă de 3,8 milioane de euro este propulsat de un sistem hibrid care îmbină un motor V16 natural aspirat cu două motoare electrice amplasate în față și un motor electric amplasat pe puntea spate. Întregul sistem, dezvoltat special pentru Tourbillon, dezvoltă 1.800 CP, dintre care 1.000 provin de la V16-le termic, dezvoltat împreună cu Cosworth, iar restul de la cele trei motoare electrice care sunt susținute de o baterie de 25 kWh. Viteza maximă este de 445 km/h, iar autonomia maximă pur electrică este estimată la 60 km.

Transmisia puterii către roți este realizată printr-o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și opt trepte.

Dincolo de tehnologia asociată propulsie, noul Bugatti Tourbillon uimește prin detaliile interioare, multe dintre ele având aspectul unor componente ale unui ceas. În centrul volanului, instrumentarul de bord cu trei cadrane are aspectul unui ceas de mână high-end. Realizate din titan, safir și rubin, indicatoarele de tip skeleton rămân fixe în timp ce volanul se rotește în jurul lor.

Consola centrală dintre cele două scaune îmbină și ea elemente din cristal și aluminiu care gestionează echipamentele de siguranță, comandă și control.

Singurul ecran din habitaclu, care afișează Apple CarPlay și unele date ale vehiculului, este ascuns inițial vederii și poate deveni vizibil doar la comanda șoferului.

Noul Bugatti Tourbillon îi succede lui Chiron, compania încercând astfel să își extindă dominația în zona hypercar-urilor și să își asigure o poziție mai puternică în cadrul companiei-mamă Volkswagen Group. Acesta este al doilea Bugatti dezvoltat de joint-venture-ul dintre Porsche și Rimac format în 2021.

La începutul acestui an, seria de producție de 500 de exemplare a modelului Chiron s-a încheiat odată cu lansarea modelului Chiron Super Sport în valoare de 3,9 milioane de dolari, iar ultimele modele Bugatti cu motor W16, Bolide și W16 Mistral, încep livrările la sfârșitul acestui an. Bugatti Tourbillon va ajunge la primii dintre cei maximum 250 de clienți în 2026. Prețul de bază este de 3,8 milioane de euro.

Citește și:
– Ducati a prezentat spectaculoasa ediție limitată Diavel for Bentley
– Bugatti a anunțat finalul erei W16 cu spectaculosul model Mistral care dezvoltă 1.578 CP

Te-ar mai putea interesa și
Portretul-robot al bucureșteanului „cu fițe”. Ce au în cap românii care își cumpără case în nordul Capitalei
Portretul-robot al bucureșteanului „cu fițe”. Ce au în cap românii care își cumpără case în nordul Capitalei
Nordul bucureștiului este prima zonă din România considerată exclusivistă din punct de vedere imobiliar. O locuință aici era o realizare încă de dinainte de Revoluție. Între timp, mult mai......
Miliardarul american Warren Buffett a făcut o donație record de 5,3 miliarde de dolari în scopuri caritabile
Miliardarul american Warren Buffett a făcut o donație record de 5,3 miliarde de dolari în scopuri caritabile
Cunoscutul miliardar Warren Buffett, în vârstă de 93 de ani, a donat încă 5,3 miliarde de dolari din acțiunile companiei ...
Un tribunal din Panama i-a achitat pe toți inculpații din dosarul în care era inculpată compania de avocatură Mossack Fonseca, de la care a izbucnit celebrul scandal Panama Papers
Un tribunal din Panama i-a achitat pe toți inculpații din dosarul în care era inculpată compania de avocatură Mossack ...
Un tribunal din Panama a achitat vineri toate cele 28 de persone acuzate de spălare de bani în legătură cu cabinetul ...
Alertă de la DNSC: Domeniul polyfill.io este folosit pentru a infecta peste 100.000 de site-uri web cu cod maliţios
Alertă de la DNSC: Domeniul polyfill.io este folosit pentru a infecta peste 100.000 de site-uri web cu cod maliţios
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează că domeniul polyfill.io este folosit pentru a infecta peste ...