Efectul Inter IKEA pe piaţa imobiliară din Bucureşti: zona care devine punct fierbinte pentru construcţia de locuinţe

Peste 50 de certificate de urbanism pentru diferite adrese de pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti au fost acordate de Primăria sectorului 1 pe parcursul anului 2015. O parte dintre acestea vizează construcţia de locuinţe, iar alţi proprietari au scos la vânzare terenurile. Preţul mediu cerut este de 200 de euro/mp.
Andrada Ghira - Dum, 20 mart. 2016, 22:05
Efectul Inter IKEA pe piaţa imobiliară din Bucureşti: zona care devine punct fierbinte pentru construcţia de locuinţe

Dacă unii dezvoltatori au văzut potenţialul zonei înainte de criză, falimentul le-a pus piedică. Cel mai nou pariu pentru dezvoltarea acestei zone îl face divizia imobiliară a grupului Inter IKEA, Vastint, care a finalizat achiziţia a 48 de hectare pe Şoseaua Şiseşti nr. 194.

Pentru Vastint, tranzacţia reprezintă o investiție strategică pe termen lung şi vrea să dezvolte aici un proiect mixt, predominant rezidențial. Potenţialul: 10.000 de locuinţe. Ce i-a mai atras pe suedezi: „un proiect deja în desfășurare, ce vizează sectorul 1 și zona Străulești, prevede realizarea unui sistem de transport integrat, complet cu stație de metrou, autobuze și microbuze, precum și facilități park-and-ride”, potrivit informaţiilor făcute publice odată cu anunţul referitor la achiziţia terenului. 

Faptul că divizia de imobiliare a grupului Inter IKEA s-a orientat spre această zonă va suscita interesul dezvoltatorilor.

„Zona Siseşti se va dezvolta foartemult. Oriunde va exista acest teren liber, care va putea oferi varianta să armonizezi proiectul pe teren, se va întâmpla, pentru că uşor, uşor trebuie să te extinzi în altă parte”, spune Mihaela Pană, partner residential agency din cadrul DTZ Echinox.

Dar, până să înceapă Vastint lucrările la primele locuinţe din această zonă, maltezii de la Zacaria Group vor să construiască un proiect cu 182 de locuinţe, pe terenul pe care înainte de criză un grup de investitori israelini promiteau proiectul Odyssea.  Valetta Residence va avea şase blocuri înalte de şase etaje. 

Unul dintre oamenii de afaceri care deţine în această zonă un teren pentru dezvoltarea de locuinţe este şi Emil Tănăsoiu. În luna decembrie a anului trecut, Primăria Sectorului 1 a emis certificatul de urbanism pentru firma Complex Rezidenţial Siseşti, care intenţionează să ridice un ansamblu cu funcţiuni mixte. Clădirile ar urma să aibă o înălţimede opt etaje retras.

Proiectul nu este unul nou. Compania pe care Tănăsoiu o controlează, Primavera Development, are în plan proiectul rezidenţial care va cuprinde circa 300 de locuinţe, pe Siseşti 4-6.

La numărul 467C a fost finalizat un imobil cu 14 apartamente, unde preţurile pornesc de la 80.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi ajung la 200.000 de euro pentru un penthouse.

Prezenţa în zonă a proiectului de lux Stejarii, dezvoltat de fostul tenismen şi om de afaceri Ion Ţiriac pe strada Jandarmeriei nu va duce la apariţia unor preţuri de lux. Mihaela Pană nu crede că în zona Siseşti se vor dezvolta locuinţe de lux, ci vor se vor încadra în clasa medie. Şi asta pentru cădin Stejarii nu au fost vândute decât 10% din totalul de locuinţe, restul fiind scoase la închiriere.

Te-ar mai putea interesa și
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată în apropierea polului de birouri din nordul Bucureștiului, zona a atras......
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...
Rusia foloseşte din ce în ce mai mult bitcoin şi alte criptomonede în schimburile comerciale cu alte ţări, pentru a ocoli sancţiunile Occidentului
Rusia foloseşte din ce în ce mai mult bitcoin şi alte criptomonede în schimburile comerciale cu alte ţări, pentru a ...
Companiile ruseşti au început să folosească bitcoin şi alte monede digitale în plăţile lor internaţionale, după ...