Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, a murit la Spitalul de Urgenţă Reşiţa

Politicianul Sorin Frunzăverde s-a stins din viaţă, la 3 noiembrie 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, el suferind de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai unităţii medicale.
Economica.net - Dum, 03 nov. 2019, 10:54
Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, a murit la Spitalul de Urgenţă Reşiţa

Sorin Frunzăverde s-a născut la 26 aprilie 1960, în localitatea Bocşa, judeţul Caraş-Severin, conform cdep.ro.

A absolvit Facultatea de Metalurgie a Institutului Politehnic Bucureşti (1985), a fost doctor în ştiinţe economice, titlu obţinut în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (2000) şi doctor în ştiinţe militare în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare (2004).

Cariera profesională şi-a început-o la Combinatul Siderurgic Reşiţa unde, în perioada 1985-1991, a fost pe rând şef de atelier, şef de secţie şi şef serviciu. Din 1991 şi până în 1996 a ocupat funcţiile de preşedinte şi director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin. În perioada 1992-1996 a fost consilier judeţean şi secretar al Comisiei Buget-Finanţe.

În 1996-1997, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie în care revine din iunie 2004, până în octombrie 2006. La alegerile locale de la 1 iunie 2008, a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, obţinând 43,8% din voturile valabil exprimate.

Sorin Frunzăverde a fost preşedintele filialei Caraş-Severin a Partidului Democrat – Liberal încă de la înfiinţare şi vicepreşedinte al PDL (2000-2011). La Convenţia Naţională a PDL, desfăşurată în perioada 14-15 mai 2011, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, obţinând 1.143 de voturi.

În perioada decembrie 1997-februarie 1998, a deţinut funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a prelua, ulterior, portofoliul Ministerului Turismului (aprilie-decembrie 1998).

Sorin Frunzăverde a fost ministru al Apărării Naţionale, între martie-decembrie 2000, în Guvernul Mugur Isărescu, precum şi în perioada octombrie 2006-aprilie 2007, în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu.

A condus Autoritatea Naţională pentru Turism între anii 1998-2000.

Sorin Frunzăverde a fost deputat de Caraş-Severin în legislatura 2000-2004, timp în care a fost secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, membru al Comisiei de control a Serviciului de Informaţii Externe, vicepreşedinte al Grupului Parlamentar de prietenie cu Finlanda şi secretar al Grupului Parlamentar de prietenie cu Croaţia. A demisionat din Parlamentul României la 28 iunie 2004.

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând pe listele Partidului Democrat. A îndeplinit funcţia de şef al delegaţiei române din cadrul PPE-DE, vicepreşedinte al Subcomisiei de Securitate şi Apărare, titular în Comisia pentru Afaceri Externe şi supleant în Comisia de Dezvoltare.

Ca urmare a alegerii sale în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a demisionat la 4 iunie 2008 din Parlamentul European.

În martie 2012, Sorin Frunzăverde a demisionat din PDL, trecând la PNL şi candidând din partea USL pentru şefia Consiliului Judeţean Caraş Severin. La 7 aprilie 2012, Congresul extraordinar al PNL l-a desemnat vicepreşedinte al partidului prin modificarea Statutului.

La alegerile locale din 10 iunie 2012 a obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie pe care a exercitat-o până la 18 aprilie 2016. 

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...