OPPO lansează Reno12 și Reno12 Pro, cu funcții avansate GenAI care elimină din fotografii persoane și obiecte nedorite. Cât costă în România

Producătorul chinez de smartphone-uri OPPO și-a lansat în Europa, inclusiv în România, seria Reno 12, fiind prima lansare majoră în cadrul angajamentului companiei de a accelera adoptarea telefoanelor cu inteligență artificială.
Lidia Neagu - vin, 21 iun. 2024, 14:45
OPPO lansează Reno12 și Reno12 Pro, cu funcții avansate GenAI care elimină din fotografii persoane și obiecte nedorite. Cât costă în România

„Credem că trendul AI reprezintă o schimbare fundamentală, iar smartphone-urile sunt dispozitivele ideale pentru a accesa și utiliza AI-ul mobil,” a declarat Bingo Liu, CEO OPPO Europa.

Reno12 și Reno12 Pro introduc un set de funcții revoluționare GenAI care acoperă utilizările de zi cu zi. De exemplu, cu noua funcție AI Eraser actualizată, utilizatorii pot elimina cu ușurință trecătorii sau obiectele deranjante din fotografii cu o simplă atingere, datorită capacității funcției de a identifica persoanele și obiectele nedorite.

Ambele telefoane vin, de asemenea, cu două funcții AI concepute special pentru a îmbunătăți fotografiile de grup. AI Clear Face oferă tuturor persoanelor dintr-o fotografie de grup un retuș de înaltă definiție, restaurând detalii precum conturul feței, părul și sprâncenele, pentru a asigura claritatea chiar și pentru cei aflați mai departe de cameră. AI Best Face poate identifica automat persoanele din fotografii cu ochii închiși și folosește tehnologia AI avansată pentru a deschide ochii acestora, astfel încât nicio fotografie de grup să nu fie compromisă.

AI Studio poate crea avatare digitale sau stiluri de portrete artistice folosind o singură fotografie. Utilizatorii se pot reimagina drept cowboy, vedete într-un manga cyberpunk sau în multe alte stiluri.

Un alt mod in care OPPO a folosit AI este la generarea rapidă de conținut pentru rețelele sociale sau rezumate pentru articole lungi, dar și să citească textul respectiv în cazul în care vrei să afli ce conține dar nu vrei să stai cu ochii în telefon.

În aplicația de înregistrare, utilizatorii pot folosi acum noul instrument AI Recording Summary pentru a extrage inteligent rezumate textuale dintr-o înregistrare vocală și pentru a le organiza în note, cu informații precum liste de sarcini, ore, locații și alte detalii evidențiate și formate pentru o lizibilitate îmbunătățită.

Specificații și prețurile de lansare

Atât Reno12, cât și Reno12 Pro vin cu un ecran OLED de 6,7 inci, 120Hz, capabil să afișeze până la 1,07 miliarde de culori, oferind în același timp protecție pentru ochi împotriva luminii albastre la nivel hardware. Adăugată la aceasta este tehnologia Splash Touch de la OPPO, o soluție proprietară care permite funcționarea corectă a ecranului chiar și atunci când ecranul sau mâinile utilizatorului sunt ude.

Pentru a proteja ecranul, Reno12 este primul din lume care dispune de Corning Gorilla Glass 7i, , în timp ce Reno12 Pro, pe de altă parte, dispune de Corning Gorilla Glass Victus 2 – cel mai rezistent geam de protecție care a apărut vreodată în seria Reno, oferind o rezistență ultra-flagship la impacturi, căderi, îndoituri și zgârieturi. Cu un rating IP65, ambele modele oferă  rezistență la praf și apă, în timp ce componentele critice ale telefonului, inclusiv deschiderile, difuzoarele, portul USB-C și tava pentru cartela SIM, au fost întărite pentru a face telefoanele și mai rezistente la apă.

Panoul din sticlă din spate al ambelor modele a fost creat cu Textura Fluid Ripple de la OPPO, telefoane fiind disponibile în culorile argintiu și Black Brown prezintă o nuanță bogată de cacao, cu un finisaj care nu lasă urme de amprente. În plus, pe Reno12 Pro, Nebula Black are un design mat-lucios în două tonuri, cu două jumătăți separate natural de o panglică metalică ce traversează orizontal spatele telefonului.

În partea frontală a Reno12 Pro, cea mai mare evoluție a ecranului din istoria seriei Reno vine sub forma noului Infinite View Screen.

Ambele modele vin cu un procesor Mediatek Dimensity 7300 Energy, și o baterie de 5000 mAh și 12 GB de RAM.

În ceea ce privește camerele foto, ambele vin cu trei camere foto pe spate, dar specificațiile diferă după cum urmează:

Reno12 Pro: cameră principală de 50 megapixeli, cameră telefoto de 50 de megapixeli, cameră ultra wide de 8 megapixeli și cameră de selfie de 50 de megapixeli.

Reno 12: Cameră principală de 50 de megapixeli, cameră ultra wide de 8 megapixeli + o cameră macro de 2 megapixeli.

OPPO Reno12 Pro este disponibil începând cu 19 iunie la toți partenerii autorizați: Altex, Digi, Emag, Flanco, Orange, Vodafone și pe www.oppostore.ro. OPPO Reno12 este dipsonibil de la sfârșitul lunii iunie la toți partenerii autorizați, însă, începând cu 19 iunie, se poate comanda la precomandă din magazinul oficial OPPO Romania.

Prețul de lansare pentru Reno 12 este de 499 de euro pentru varianta Pro și de 599 de euro pentru varianta pro, care este disponibil începând cu 25 iunie.

Alături de aceste două smartphone-uri, OPPO a mai lansat accesorii precum ceasul OPPO Watch X (329 de euro) și căștile Enco X3i (129,90 de euro) și Enco Air4 Pro (79,90 de euro).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Repornește combinatul chimic Azomureș, va produce îngrășăminte chimice pentru agricultură la 50% din capacitate – surse
Repornește combinatul chimic Azomureș, va produce îngrășăminte chimice pentru agricultură la 50% din capacitate – ...
Una dintre secțiile de producție de îngrășăminte chimice ale combinatului Azomureș Târgu Mureș va fi repornită luni, potrivit unor surse din piața de gaze naturale....
Economia SUA a înregistrat în primul trimestru din an un ritm de creștere ușor mai rapid decât estimarea anterioară
Economia SUA a înregistrat în primul trimestru din an un ritm de creștere ușor mai rapid decât estimarea anterioară
Ritmul de creştere al economiei americane a fost uşor mai rapid în primul trimestru din 2024 decât s-a estimat anterior, ...
România este interesată de obținerea postului de comisar european pentru Economie sau pentru Extindere Comunitară – surse Agerpres
România este interesată de obținerea postului de comisar european pentru Economie sau pentru Extindere Comunitară – ...
România este interesată de posturile de comisar european în domeniul Economic ori în cel al Extinderii Comunitare, au ...
CEC Bank a inaugurat un nou sediu pentru sucursala de la Sibiu
CEC Bank a inaugurat un nou sediu pentru sucursala de la Sibiu
CEC Bank continuă modernizarea celei mai mari rețele de unități bancare din România și inaugurează un nou sediu pentru ...