Patria Bank preia de la Alior Bank un portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane de lei

Alior Bank S.A., prin filiala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, și Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, anunță că în dată de 20 iunie 2024 a fost semnat un contract pentru cesiunea unui portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane de lei în sold la 30 aprilie 2024, informează cele două societăți prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - vin, 21 iun. 2024, 17:49
Patria Bank preia de la Alior Bank un portofoliu de credite de nevoi personale în valoare de 97 de milioane de lei

Portofoliul subiect al tranzacției include aproximativ 4.000 de clienți persoane fizice și este constituit din credite performante de consum negarantate, denominate în lei. Tranzacția este estimată a se implementa în septembrie 2024, contribuind la creșterea portofoliului de credite de consum și a numărului de clienți persoane fizice ai Patria Bank.

Potrivit anunțului făcut de cele două instituții financiare, fiecare etapă a procesului operațional de tranziție a fost atent analizată și toate fluxurile sunt pregătite să asigure clienților o experiență de transfer facilă și prietenoasă. De asemenea, pe toată durata tranziției, echipa Patria Bank va fi alături de fiecare client și se va concentra pe îmbunătățirea satisfacției acestora prin acordarea de oferte și pachete comerciale dedicate. Integrarea clienților preluați se va face online prin platforma digitală de onboarding (Patria de Oriunde) sau prin rețeaua de unități teritoriale și prin suportul acordat de echipa din Call Center-ul Patria Bank.

“Această achiziție reprezintă un pas important în planurile de dezvoltare ale Patria Bank și, împreună cu creșterea organică a băncii, aduce o contribuție la consolidarea profitabilitățîi acesteia. Tranzacția ne oferă oportunitatea de a dezvoltă și diversifică activitatea băncii împreună cu noii clienți. După preluarea acestora, Patria Bank intenționează să îi fidelizeze prin propunerea pachetului complet de produse și servicii din portofoliul sau destinate clientelei persoane fizice: credite ipotecare, credite de consum cu ipotecă, carduri de credit, mobile banking, pachete de cont curent și depozite la termen. Astfel, oferim soluțîi financiare adaptate nevoilor fiecărui client, promovând o relație de încredere și parteneriat pe termen lung”, a declarat Valentin Vancea (foto), director general al Patria Bank.

“Alior Bank a luat o decizie strategică de vânzare a portofoliului de credite de consum în România. Ne-am pregătit pentru această tranzacție cu mult timp înainte. Suntem fericiți că Patria Bank a devenit partenerul nostru pentru că este o banca românească reputabila ce oferă clienților săi un pachet complet de produse bancare și care are planuri amibitioase de dezvoltare în această zona. Vom face tot posibilul să ne asigurăm că tranzacția se derulează ușor pentru cliențîi noștri și că aceștia pot folosi în avantajul propriu, în mod rapid și eficient, gama largă de produse și servicii a Patria Bank, împreună cu rețeaua teritorială a băncii”, a declarat Anca Andrei, director general Alior Bank S.A. Varșovia, Sucursala București.

Firma internațională de avocatură CMS a asistat din opunct de vedere juridic banca poloneză în perfectarea acestei tranzacții.

„Suntem încântați că am fost alături de Alior Bank în această tranzacție. Bazându-ne pe experiența noastră excelenta în domeniile dreptului societar și financiar – bancar, am ajutat Alior Bank sa depășească provocările determinate de complexitatea juridică și operațională a tranzacției, obținând un rezultat de succes pentru toate părțile implicate, în ciuda unor intervale de timp solicitante”, a declarat Rodica Manea, Partener Corporate si M&A al CMS.

Patria Bank anunță că va continuă să investească în dezvoltarea serviciilor și produselor sale pentru a răspunde în mod eficient cerințelor și așteptărilor clienților. Această achiziție, alături de campaniile dedicate pentru produse destinate clientelei persoane fizice, subliniază angajamentul băncii de creștere și de consolidare a profitabilitățîi.

 

Despre Patria Bank

Patria Bank este o banca românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listată la Bursă de Valori București, Patria Bank are o prezența fizică națională și oferă produse și servicii bancare de baza 100% online tuturor clienților, oriunde s-ar află aceștia. Grupul Patria Bank are că acționar majoritar Fondul de Investițîi Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investițîi, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investițîi), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Despre Alior Bank

Alior Bank S.A. a lansat operațiunile în anul 2008 și este astăzi o banca universală de talie medie cu creștere rapidă, care se adresează atât clienților individuali cât și celor comerciali. Prin oferte inovatoare și standarde ridicate ale serviciilor pentru clienți, Alior Bank a câștigat o poziție de piață semnificativă și a construit un brand robust, recunoscut și apreciat pe piață bancară poloneză. Combinând principiile activitățîi bancare tradiționale cu soluțîi inovatoare, banca stabilește noi standarde și direcțîi de dezvoltare ale sectorului bancar din Polonia. Alior Bank S.A. este listată la Bursă de Valori din Varșovia. Banca se situează pe locul 8 după valoarea activelor în cadrul sectorului bancar din Polonia (la sfârșitul anului 2023).

 

 

Te-ar mai putea interesa și
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din Dobrogea
INHGA a transmis avertizări Cod portocaliu şi Cod galbe de viituri pentru 21 de bazine hidrografice și pe răurile din ...
Hidrologii au emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râurile din Dobrogea, precum şi în bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul......
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului mișcării Hezbollah
Update 2: Hezbollah confirmă uciderea liderului său. Armata israeliană anunță uciderea lui Hassan Nasrallah, liderului ...
Update: Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ...
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate amenzile
Curtea Supremă din Brazilia a decis că platforma X poate să-și reia activitatea în țară, după ce-și plătește toate ...
Curtea Supremă a Braziliei a decis vineri că platforma socială X trebuie să mai plătească puțin peste 5 milioane de ...
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Trump anunță că va cere urmărirea penală a Google dacă ce va ajunge președinte
Fostul președinte american Donald Trump a declarat vineri că va cere urmărirea penală a lui Google dacă va câștiga ...