Astfel, pentru fiecare dintre cele 20 de loturi de vehicule menţionate în anunţul de organizare a licitaţiei publice, ministerul va încheia contracte subsecvente trimestriale, cu termen maxim de livrare în 30 noiembrie.
Ar urma să fie achiziţionate cel puţin 700 de maşini de poliţie, 140 de autovehicule de intervenţie şi patrulare, 3 autobuze, 135 de autovehicule pentru munca operativă, 35 de autospeciale de transport reţinuţi, 35 de motociclete cu dotări specifice muncii de poliţie, 90 de autovehicule pentru Poliţia de Frontieră.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 mai, ora 16:00, data limită de evaluare a ofertelor fiind 31 august, ora 18:00. Durata acordului este de şase luni, iar valoarea este cuprinsă între 85.394.316,96 de lei şi 100.818.781,75 de lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.
Ministerul precizează că la repartizarea pe loturi s-au luat în considerare ponderea deficitului şi necesarul structurii, starea tehnică şi vechimea parcului auto, precum şi priorităţile de dotare ale structurilor cu atribuţii de combatere a infracţionalităţii economico-financiare sau judiciare (în special a celor care vin în contact direct cu cetăţeanul) şi a asigurării mobilităţii structurilor cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
În prezent, din totalul de vehicule prevăzute în tabelele de înzestrare ale structurilor ministerului, sunt asigurate doar 53,7 la sută mijloace transport, 25 la sută dintre ele având o vechime de 5 – 10 ani.
„Prin această achiziţie, MAI începe practic demersurile din acest an pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi, alte investiţii urmând să se facă în echipamente de protecţie sau pentru reabilitarea unor sedii, inclusiv a unor posturi de poliţie”, precizează reprezentanţii ministerului.