După izbucnirea crizei financiare din 2008, din cauza scăderii cererii de noi tancuri petroliere de 50.000 de tdw la nivel mondial şi, bineînţeles datorită scăderii nivelului transporturilor navale de materii prime, Şantierul Naval Constanţa a început să îşi reorganizeze activitatea. În acest context, la ora actuală, Şantierul Naval Constanţa (SNC) are următoarele direcţii de dezvoltare: reparaţii şi construcţii nave, construcţii de nave specializate de 9.000 de tdw, după un proiect aparţinând SNC, nave unice la nivel internaţional (prima a fost livrată în 2017), modernizări şi reparaţii la navele militare ale Marinei Române, construcţia de tancuri petroliere de 40.000 de tdw (21 de astfel de nave a livrat până acum SNC, conform spuselor lui Gheorghe Bosânceanu) şi construcţia de nave după proiecte proprii.
În 2013, Gheorghe Bosânceanu a început construcţia primului tanc petrolier de concepţie proprie al SNC. Deoarece utilizatorii de nave şi-au schimbat priorităţile (combustibilul a trecut pe primul loc, urmat de pescajul navei şi abia apoi de capacitatea de transport), SNC a trecut la construcţia prototip a unui nou tip de tanc petrolier de 50.000 tdw. Acesta a fost axat pe consum economic, cu modificări la corpul navei şi cel mai modern motor principal. „Economia de combustibil realizată prin utilizarea noului motor va fi de o treime, reducând consumul de carburant de la 30.000 de tone pe zi la 20.000 de tone pe zi.”, spunea la vremea respectivă Gheorghe Bosânceanu. Iată că acum a început deja un proiect şi mai ambiţios, adaptat probabil şi unor viitoare crize financiare care ar putea să apară: o nouă navă prototip, de 40.000 de tdw, dar cu un consum de carburant cu 30% mai mic decât modelul precedent. „Prima navă din acest proiect va fi livrată în decembrie 2018”, precizează Bosânceanu.
Cât despre evoluţia businessului în 2017, Bosânceanu precizează că a fost un an greu, cu plusuri şi minusuri, dar că, încărcarea de comenzi a şantierului naval a fost de 150%, în condiţiile în care industria se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă. Drept pentru care, omul de afaceri constănţean a luat decizia să „importe” 200 de muncitori navalişti vietnamezi, care dein luna martie 2018 sunt deja activi pe schelele şantierului. În cadrul acțiunilor de recrutare organizate în Vietnam, au fost testați circa 400 de lucrători. Odată ajunși în SNC, „recruții” parcurg un program de integrare, de adaptare la echipamentele de lucru din SNC și de însușire a procedurilor specifice de lucru, în această companie. Apoi, sunt repartizați în formații de lucru vietnameze, conduse de maiștri și șefi de echipă români, asigurându-se serviciile de traducere.
În anul 2017, SNC a reparat 94 de nave pentru parteneri externi și 20 de nave pentru cei interni, cu o capacitate totală de aproape 5 milioane tdw. În domeniul construcțiilor noi, a livrat un tanc de 9.000 tdw și a demarat construcția a două tancuri de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw, după un proiect propriu, modernizat.