Skanska face prima clădire din România cu pistă de alergare pe acoperiș

Compania suedeză Skanska a anunțat investiții de 38 de milioane de euro în prima clădire din proiectul Campus 6, aflată în construcție chiar peste drum de stația de metrou Politehnica. Viitoarele birouri vin cu o caracteristică inedită pentru angajați: pistă de alergare pe acoperiș. 
Andrada Ghira - mie, 26 apr. 2017, 21:11
Skanska face prima clădire din România cu pistă de alergare pe acoperiș

Skanska are în dezvoltare prima clădire de birouri din cele patru din proiectul Campus 6. Proiectul se construiește pe un teren de 21.000 de mp din fosta platformă Pumac, aflat peste drum de stația de metrou Politehnica și în apropierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni și a clădirilor de birouri AFI Park. 

Cu stații de metrou în apropiere, dezvoltatorii de clădiri de birouri vin cu servicii inedite pentru angajații chiriașilor. Dacă Vastint a închiriat 2.200 de mp lanțului Fratelli, pentru a deschide la parterul birourilor Timpuri Noi Square mai multe restaurante, Skanska plusează și vine cu o abordare inedită. A doua şi a treia clădire din proiect, care vor fi unite, vor avea o pistă de alergare amenajată pe acoperișul clădirii. 

Prima clădire va avea 11 etaje și o suprafață închiriabilă de 22.000 de mp și va fi livrată pe piață în cel de-al treilea trimestru al anului viitor. Încă de la începutul acestui an, compania a anunțat o investiție de 38 de milioane de euro. În total, la finalizarea celor patru clădiri, Campus 6 va veni cu un plus de spații de birouri de 81.000 de mp. 

„Unul din obiectivele principale ale Skanska este de a crea spații de lucru inovatoare, pregătite pentru viitor, iar unul din elementele cheie ale acestei misiuni este omul. Putem avea cele mai îndrăznețe linii de design și cea mai nouă tehnologie, dar principala funcție a unei clădiri este să ofere valoare vieții de zi cu zi a celor pe care îi găzduiește. De aceea, pentru Campus 6 am dezvoltat conceptul pornind de la lucrurile esențiale – cum ar fi aerul, lumina, spațiul sau comunitatea” spune Aurelia Luca, country director Skanska Property România. 

Skanska implementează certificare WELL 

În plus, compania începe certificarea WELL Building Standard™ (WELL) pe piața din Europa Centrală și de Est. Completând certificările de mediu ca LEED sau BREAM, WELL este cel mai important standard pentru clădiri axat pe îmbunătățirea sănătății și confortului ocupanților prin atributele mediului construit. Proiectul Spark, în Polonia, e primul din regiune ce intenționează obținerea Certificării WELL, fiind urmat de România, Republica Cehă și Ungaria.

Certificarea WELL analizează șapte criterii: aer, apă, lumină, alimentație, fitness, minte și confort, iar standardul pentru clădiri WELL a fost introdus în Statele Unite în 2014. Standardul are la bază o serie de cercetări de sănătate care analizează legătura dintre clădirile in care ne petrecem o mare majoritate din timp și sănătatea și starea noastră de bine. În București, Skanska intenționează ca proiectul Campus 6 să fie prima clădire din România certificată WELL, pe lângă certificarea LEED Gold. 

Până acum, Skanska a dezvoltat un singur proiect pe piața românească: Green Court Bucharest, un complex de trei clădiri de birouri pe Strada Gara Herastrau, cu o suprafață de 52.000 de mp. Primele două clădiri au fost vândute companiei Globalworth, controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas. 

Compania mai are planuri pentru o altă clădire de birouri, tot în nordul Bucureștiului – Equilibrium. 

Skanska şi-a început activitatea în Romania 2011. Proiectele Skanska Romania oferă spaţii de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locatii cheie. 

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană va introduce etichete ale emisiilor avioanelor care zboară în Europa sau în afara ei
Comisia Europeană a adoptat, azi, un regulament de instituire a unei etichete a emisiilor generate de zboruri (FEL), care oferă o metodologie clară şi fiabilă pentru calcularea emisiilor......
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Mario Iorgulescu, condamnat de 8 ani și 8 luni de închisoare de Curtea de Apel București. Decizia este definitivă
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat miercuri pe Mario Iorgulescu la opt ani şi opt luni închisoare cu executare pentru ...
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
SLN nu e de acord cu concedierea a 295 de angajați ai Șantierului Naval Mangalia
Sindicatul Liber Navalistul (SLN) îşi exprimă ferm dezacordul faţă de decizia administratorilor Damen Shipyards Mangalia ...
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile din Poiana Brașov mizează pe ocupare de 100% de Revelion
Hotelurile şi pensiunile din Poiana Braşov sunt ocupate aproape în întregime pe perioada vacanţei de iarnă, hotelierii ...