În ceea ce priveşte tariful de staţionare, acesta oscilează între 1,39 lei şi 34,9 lei/oră. Există şi cazuri în care tarifele pentru unele din categoriile amintite nu sunt menţionate pe site-uri.
‘Conform Agendei europene a consumatorilor, sectorul transporturilor a fost identificat ca fiind unul din cel mai problematic pentru consumatori. Potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeană referitor la dificultăţile întâmpinate de către oameni atunci când încearcă să-şi exercite drepturile lor europene, există două preocupări principale legate de mobilitate: procedurile greoaie de securitate socială care descurajează mobilitatea cetăţenilor. În acelaşi timp, pasagerii consideră că este dificil să-şi apere drepturile’, a declarat preşedintele ANPCPPS România, Sorin Mierlea.
Potrivit ultimului bilanţ publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, există 10.060 autorizaţii de taxi eliberate la nivelul Capitalei, din care valide sunt 8.370, iar alte 68 sunt în litigiu.
Studiul ANPCPPS a fost realizat în parteneriat cu Academia de Studii Economice – Facultatea de Marketing, şi a utilizat informaţiile ce se regăsesc pe site-urile companiilor de taximetrie din Bucureşti.
ANPCPPS este unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, instituţie care reuneşte peste 220 de organizaţii membre din 115 ţări şi acţionează pentru protejarea şi reprezentarea consumatorilor de pretutindeni.