Oficialul ungar nu a intrat în detalii cu privire la beneficiile ce ar putea fi acordate de Guvernul de la Budapesta, însă a menţionat că printre companiile interesate să-şi relocheze activităţile din Marea Britanie într-un stat membru UE se numără constructori de autoturisme şi firme din sectorul financiar.
‘Ungaria poate oferi condiţii bune cu privire la taxe, administraţie şi calitatea angajaţilor’, a spus Mihaly Varga.
În opinia acestuia, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană probabil că va afecta Ungaria pe termen lung, deoarece va avea o influenţă asupra bugetului comunitar şi, pe cale de consecinţă, asupra fondurilor de dezvoltare care ajung în Europa de Est. Însă, Varga a insistat că aceasta nu este o chestiune care trebuie abordat imediat, deoarece negocierile Marii Britanii cu UE vor dura cel puţin doi ani, astfel că nu este nevoie ca Ungaria să îşi revizuiască bugetul în acest an sau anul următor.
De asemenea, Mihaly Varga a subliniat că ideea referitoare la o posibilă ieşire a Ungariei din Uniunea Europeană este complet nefondată.
‘Nu există nicio astfel de intenţie, niciun astfel de plan, scenariu, idee sau concept’, a spus Varga, făcând referire la o serie de articole publicate în presa germană în ultimele zile, potrivit cărora guvernul german se teme că mai multe state membre UE, inclusiv Ungaria, ar putea urma exemplul Marii Britanii şi să iasă din Uniunea Europeană.