„Angajatorii care nu încurajează diversitatea și nu implementează măsuri de incluziune riscă să aibă culturi toxice care duc la pierderea angajaților. Datele pe care le vom prezenta în cadrul conferinței pentru diversitate și incluziune confirmă această realitate, iar rezultatele pe care le comunicăm astăzi vorbesc despre cum arată o astfel de cultură: favoritisme, discriminări salariale sau lipsa reacției la cererile anumitor angajați. Din fericire, nu este realitatea majorității. Există o masă critică de angajați care asociază corect termenii de diversitate și incluziune, iar majoritatea lor crede că responsabilitatea colegilor este să aibă comportamente incluzive și a angajatorilor să creeze condițiile în care aceste comportamente să fie practicate”, a spus Mirela Tănase, vicepreședinte al Asociației Open Minds.
Alte derapaje pe care angajații le semnalează frecvent:
Ce vor angajaţii de la firmele la care lucrează
53% dintre respondenți își doresc un mediu de lucru prietenos în cadrul organizației,
42% vor să fie implementate politici de promovare bazate pe merit sau competență,
37% consideră că ar trebui implementate politici de recrutare care să asigure egalitatea de șanse pentru toți angajații,
34% dintre respondenţi cred că ar trebui dezvoltate programe de consiliere care să ofere ajutor angajaților marginalizați.