Cele mai uluitoare 10 atracţii turistice ale lumii. Pe cale de dispariţie

Economica.net
17 11. 2013
machu_picchu_newsdesk_si_edu_70983100

Oamenii de știință susțin că schimbările climatice afectează oceanele, recife, plaje, și chiar orașe, care să conducă la schimbări potențial drastice.

Iată care sunt cele mai uimitoare 10 locuri din lume, care se pot schimba radical, ori chiar în pericol de a dispărea cu totul, potrivit Business Insider.

Insula Paştelui, Chile

Insula aflată în Oceanul Pacific, destul de departe de continet, este cunoscută pentru cele 887 statui uriaşe, dar cei 5.000 de locuitori sunt deja îngrijoraţi de fluxul turistic, sporit de inauguraraea unui nou complex hotelier de lux. Atât de mult încât a apărut deja o mişcare care cere limitarea numărului de turişti.

 

Antarctica

NASA spune că Antractica se topeşte şi deja au fost impuse restricţii ecologice internaţionale. Vasele de croazieră cu mai mult de 500 de pasageri nu mai au voie să navigheze în strâmtorile de gheaţă.

Alte limitări stricte sunt pe agenda de la Asociației Internațională a Tour Operatorilor în Antractica, o organizație dedicată promovării turismului în condiții de siguranță, responsabil.

 

Machu Picchu, Peru

Invazia civilizaţiei moderne va afecta şi rămăşiţele civilizatiei antice de Choquequirao, cunoscută sub numele de „cealaltă Machu Picchu”.  Guvernul peruan a anunţat recent construirea unei telecabine pe o distanţă de 3 mile la Machu Picchu, scrie Business Insider.

Deocamdată sunt cam cinci vizitatori pe zi, dar vor fi  3.000 când se va inaugura telecabina, în 2015.

 

Muntele Kilimanjaro, Tanzania

Este cel mai înalt vârf din Africa. Muntele vulcanic din Kilimanjaro a atras exploratori şi turişti, unii celebri. Hemingway a scris „Zăpezile de pe Kilimanjaro”.

Oamenii de ştiinţă se tem că zăpezile vor dipărea în următorii 20 de ani. Deja, 85 % din calota de gheață a dispărut  în secolul trecut.

 

Marea Barieră de Corali


Este cunoscută ca una dintre locaţiile cele mai căutate penrtu scufundători. Marea Barieră de Corali suferă de pe urma creșterii temperaturii oceanului, a poluării apei și a pescuitului, care cauzează eroziunea la cel mai mare recif de corali din lume.

Rata de dezintegrare a recifului bătrân de 7.000 de ani este fără precedent, iar unii oameni de ştiinţă spun că acesta ar putea muri  în următorii 40 de ani

 

Mai multe minuni ale lumii în Business Insider