10 companii de software din România, în topul Inc. 5000 Europe 2017 al creşterii accelerate
Companii precum Qualitance, Zitec, Tremend, Qubiz, sau Insoft apar în topul firmelor private de software cu cele mai mari creşteri în Europa în perioada 2012-2015, potrivit topului realizat de revista americană Inc. Raportul reprezintă o imagine de ansamblu a celui mai dinamic segment al economiei globale – firmele private în plină ascensiune.
„Este o onoare să intrăm în clasamentul Inc. 5000 Europe, suntem mândri să fim recunoscuți astfel drept lideri antreprenoriali în domeniul nostru de activitate. Misiunea noastră este să facem lucruri cu impact, relevante, care să schimbe viețile oamenilor în bine. Evoluția companiei între 2012 și 2015 ne-a permis să lansăm la începutul anului trecut linia de business de inovație, care ne-a oferit oportunitatea ca, aplicând modelul brevetat de QUALITANCE, care folosește Design Thinking, Rapid Prototyping și tehnologie de ultimă oră, de la AI până la VR, să ajutăm companii din Fortune 500 să creeze produse și servicii revoluționare, pentru ca astfel să modifice paradigme sociale și să aibă un impact pozitiv asupra societății”, a declarat într-un comunicat Radu Constantinescu, managing partner Qualitance.
Fondată în 2007 de Ioan Iacob şi Radu Constantinescu, Qualitance are astăzi birouri în Bucureşti, San Francisco, Sydney şi Tel Aviv şi a ajuns la o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro, cu mai mult de 100 de angajaţi. Compania a fost inclusă în topul Inc. 5000 Europe datorită creşterii cu 165% a veniturilor în perioada 2012-2015. Printre advisorii QUALITANCE se numără Robert Neivert, Venture Partner al acceleratorului 500Startups, și Tom Chi, cofondatorul Google[x], care a coordonat dezvoltarea Google Glass.
„Topul Inc. 5000 UE acordă recunoaștere companiilor care au adus contribuții majore la economiile lor naționale, ducând mai departe cauza antreprenoriatului, inovației și creării de noi joburi”, spune Eric Schurenberg, redactor-şef şi preşedinte al revistei Inc.
Pentru a intra în topul celor 5.000 de companii private cu cea mai rapidă creştere economică de pe vechiul continent, o firmă trebuie să aibă sediul în Europa, să fie privată, orientată spre profit şi independentă şi să fi generat un venit minim în 2012 de 200.000 de euro şi de două milioane de euro în 2015. Suma veniturilor companiilor din clasament a ajuns la 90,3 miliarde de euro faţă de 20,7 de miliarde în 2012, iar rata lor medie de creştere în trei ani a fost de 331%.
România apare cu 297 de companii în topul Inc. 5000 Europe, cele mai bine reprezentate sectoare fiind IT&C, retail, construcţiile, producţia de bunuri, serviciile pentru companii şi sănătatea.