Dacă ai bani şi vrei să plăteşti impozitul la casă, terenuri sau maşină, poţi primi şi reduceri. Decizia privind valoarea reducerii aparţine consiliilor locale.
„Reducerile sunt stabilite de către consiliile locale. Pe Bucureşti, cei care plătesc până în data de 31 martie, indiferent de proprietate, beneficiază de o scutire de 10% din suma impozitului”, potrivit Direcţiei Generale Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.
Ploieştenii vor beneficia de aceeaşi scutire.
„Data este similară, 31 martie, şi pentru ploieştenii care vor să beneficieze de o reducere de 10% din suma totală a impozitului. Nu beneficiază de reducere cei a căror sumă datorată este mai mică de 50 de lei”, potrivit Direcţiei Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Ploieşti.
Şi clujenii beneficiază reducere de 10% din valoarea impozitului datorat dacă plătesc impozitul până la 31 martie.
Iată calendarul taxelor pentru anul 2012:
25 februarie: declararea şi plata impozitului pe profit anual. Aveţi nevoie de formularul 101 şi se adresează persoanele care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi plantelor tehnice, din pomicultură şi din viticultură, dar şi cei care au încheiat, până la data de 25 februarie, exerciţiul fiscal anterior
15 martie: plata anticipată a impozitului pe venit aferentă primului trimestru al anului 2012. Se adresează persoanelor care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole).
31 martie: plata impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a taxei asupra mijloacelor de transport.
15 iunie: plata anticipată a impozitului pe venit aferentă trimestrului al doilea. Vizează persoanele care obţin venituri din activităţi independente şi din cedarea folosinţei bunurilor (excepţie fac veniturile obţinute din arendare şi cele obţinute din activităţi agricole).
Consultaţi AICI calendarul taxelor şi impozitelor publicat de ANAF, aferent anului 2011, pentru a afla datele până la care trebuie să vă achitaţi dările către stat în funcţie de activităţile pe care le desfăşuraţi.