10 startup-uri din domeniul educaţiei şi sănătăţii pentru copii intră în cursa pentru cea mai mare finanţare privată
Din 130 de înscrieri, 10 echipe au rămas în cursa pentru 100.000 de euro, finanțare privată, nerambursabilă. Este vorba despre Asociatia Help Autism – AutismOn, Brio, EMOFACE, JSKids, KIDoc, Parentool, Peditel, REThink, Tactile Images, Univrse Education.
La finalul competiției, juriul format din specialiști în educație și business va desemna între 3 și 5 startup-uri ce vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului, acces la comunitatea Impact Hub și o vizită de explorare găzduită de partenerii programului în Basel, Elveția.
Antreprenorii vor avea astfel oportunitatea să cunoască reprezentanți ai unor organizații, instituții și business-uri ce contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor.
„Suntem deja la a doua ediție Innovators for Children, una cu rezultate impresionante: vreme de 3 luni, am lucrat cot la cot, participanți și mentori, pentru a transforma 10 idei în 10 programe de succes adresate copiilor și adolescenților. În plus, vorbim despre cea mai mare finanțare pusă la dispoziția startup-urilor anul acesta, în plină pandemie – 100
de mii de euro, fonduri nerambursabile ce vor asigura implementarea proiectelor câștigătoare. Impact Hub Bucharest rămâne unul dintre cele mai mari incubatoare de afaceri din țară: Numai anul acesta, aproximativ 140 de startup-uri s-au bucurat de acces la infrastructură, consultanță și la finanțare pentru a ajunge din faza de idee, la produs”, a declarat Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest.
Startup-urile ajunse în finala Innovators for Children i-au avut ca mentori pe Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest, Ionuț Pătrăhău, Co-fondatorSeedBlink, Diana Certain, Director Executiv Organizația Umanitară Concordia, Adina Crețu, Project Manager Startarium, Sabina Antoci, Senior Program Manager Fundația Vodafone România și Adelina Dondorici, Co-fondator Parenting Ads.