Administratorul judicar al Hidroelectrica Euro Insol va decide concedierea, până la sfârşitul anului, a unui procent situat între 5 şi 10% din personalul TESA al companiei, adică circa 220 de oameni, potrivit patronului Euro Insol, Remus Borza. Mai mult, cei daţi afară vor pleca fără plăţi compensatorii. „Nu le dăm niciun pachet compensatoriu de plată mai ales că în decursul acestei luni vom renegocia contractul colectiv de muncă cu sindicatele. Salariaţii Hidroelectrica îşi vor pierde o suită de bonificaţii de care beneficiază în prezent”, a spus Borza pentru ECONOMICA.NET.
Angajaţii Hidroelectrica sunt foarte bine plătiţi. Potrivit raportului EuroInsol referitor la cauzele insolvenţei Hidroelectrica, ei beneficiază de un contract de muncă generos, şi au gratuităţi la foarte multe alte lucruri. Au o muţime de sporuri şi prime, curent gratuit şi prime uriaşe de relocare. În cazuri particulare, un şofer poate primi şi 10.000 de lei pe lună.
Pe larg, despre şansa de-a fi salariat al Hidroelectrica aici.
Şeful Euro Insol a mai spus, pe scurt, ce a făcut de când a fost numit administrator judiciar la Hidroelectrica: toate contractele dezavantajoase pentru companie reziliate(atât de cumpărare cât şi de vânzare de electricitate), 22 de contracte de achiziţii renegociate, vizite în majoritatea şantierelor din ţară pentru verificare la faţa locului a investiţiilor în derulare şi a costurilor lor. În plus, intrarea în forţă majoră a companiei care a permis reducerea cu jumătate a cantităţilor de energie livrate către clienţi. În acest fel, împiedicând uzinarea apelor din lacuri şi râuri se poate face rezerva de capacitate pentru la iarnă. “La 1 octombrie trebuie să avem 70% capacitate în lacuri iar acum avem doar 55-60%. Pentru că aşteptăm ploi şi pentru că, de la declararea forţei majore, n-am uzinat mai nimic din lacuri, vom ajunge la capacitatea necesară”, spune Borza.
Potrivit acestuia, forţa majoră s-ar putea ridica la 1 noiembrie iar ieşirea din insolvenţă a companiei s-ar putea face în 3-6 luni „poate şi mai devreme”.
Citeşte şi Planul Guvernului la Hidroelectrica: Listare pe bursă în maxim 4 luni după ieşirea din insolvenţă