Potrivit unui comunicat al MF, investitorii care se alătură campaniei „România are sânge de rocker” beneficiază în perioada 17-28 iulie de dobânda de 7,3% pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.
În perioada 18 -20 iulie, s-au înscris pentru donare 230 de persoane, din care 170 au finalizat donarea.
Investitorii care se alătură campaniei „România are sânge de rocker” beneficiază în perioada 17-28 iulie de dobânda de 7,3% pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.
„Cu inima plină de recunoştinţă adresez mulţumiri tuturor celor care şi-au rupt din timpul lor şi s-au alăturat acestei mişcări de solidaritate care înseamnă salvarea a sute de vieţi. Datele vorbesc de la sine, s-a donat în minister în trei zile cam cât s-a donat într-un spital în ultima lună. Mulţumiri speciale pentru Răzvan Exarhu şi Rock FM, alături de care am pornit în această campanie valoroasă ‘România are sânge de rocker, acum şi de investitor’ prin care ajungem să oferim speranţă, ce nu se poate cuantifica în cifre. Mulţumesc şi profesioniştilor de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, care cu răbdare şi căldură i-au primit pe toţi cei care au venit să doneze”, a transmis ministrul de Finanţe, Marcel Boloş.
Dincolo de dobânda de 7,3%, un alt beneficiu oferit investitorilor donatori este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. De asemenea, pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.
„Iniţiativa aceasta prin care se acordă cea mai mare dobândă este un pas bun în promovarea donării de sânge, a motivării potenţialilor donatori, o dovadă de apreciere a gestului acestora şi indirect un pas către nevoile pacientului din spital care are nevoie de sânge. Colecta de sânge totală a centrului a crescut semnificativ şi va acoperi cererea pentru mai mult de 450 pacienţi”, a transmis Camelia Ruxandu, medic coordonator colecta mobilă de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti.
În primele trei zile ale acestei ediţii, peste 250 de donatori au investit în titlurile de stat Fidelis.
Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat Fidelis denominate în lei şi în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.
În afară de tranşa specială, ediţia Fidelis care debutează pe 17 iulie va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de 1 an şi 3 ani şi dobânzi anuale de 6,30% şi respectiv 7,20%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de 1 an şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,85%, respectiv 5,45%.
Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.
În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.
Deţinătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.