30% dintre adulţi au mai puţin de 10 ore libere pe săptămână – studiu
Potrivit studiului, timpul de joacă al copiilor este şi el afectat de vieţile aglomerate ale părinţilor, 40% dintre aceştia au declarat că în ultimul an nu şi-au dus copilul în parc să se joace. Săptămânal, copiii au cu trei ore mai puţin timp liber (21 ore) în comparaţie cu generaţia părinţilor lor (24 de ore).
Conform studiului, avocaţii au cel mai puţin timp liber (47%), iar 25% dintre ei au timp liber mai puţin de o oră pe zi.
În plus, dintre cele 22 de ţări incluse în studiu, în Danemarca trăiesc oamenii cu cel mai mult timp pentru recreere, cu o medie de peste 33 de ore de timp liber săptămânal, în timp ce în Bolivia trăiesc oamenii cei mai ocupaţi (12 ore de timp liber pe săptămână)
Persoanele cu vârstă de 29 de ani sunt cele mai predispuse să-şi anuleze planurile de timp liber din cauza atribuţiilor de muncă (29%), iar 29% dintre adulţi sunt nemulţumiţi de echilibrul între muncă şi viaţa personală (în timp ce media globală este de 24%).
De asemenea, 74% dintre adulţi nu menţionează sportul sau mersul la sală/exerciţiile fizice printre activităţile lor preferate pentru petrecerea timpului liber, în schimb, aproximativ 58% dintre români se relaxează mergând la cumpărături, arată datele studiului realizat de Mortar Research.
‘Studiul World Play Shortage reflectă modul în care ritmul de viaţă modern ne influenţează starea de bine şi scoate în evidenţă lipsa de timp pentru ceea ce înseamnă activităţi de relaxare. Studiul arată că oamenii au o viaţă aglomerată şi imprevizibilă, fapt care le afectează timpul liber. Noi, la Beko, privim lucrurile din perspectiva ‘Partenerului oficial al jocului’. Înţelegem nevoile de zi cu zi ale oamenilor şi le oferim soluţii care să îi ajute să câştige mai mult timp pentru a se bucură de vieţile lor aglomerate şi imprevizibile. Sperăm că aceste rezultate ale studiului să ne reamintească tuturor că avem nevoie de şi joacă, pentru a ne bucură la maximum de viaţă’, a declarat Gabriela Geană, Marketing Manager Arctic.
Studiul a fost realizat prin sondaje online de compania de cercetare Mortar Research, în rândul a peste 10.100 de respondenţi din Algeria, Australia, Austria, Bolivia, Cehia, Danemarca, Egipt, Franţa, Germania, Ungaria, Israel, Iordania, Maroc, Norvegia, România, Spania, Suedia, Thailanda, Tunisia, Turcia, Regatul Unit al Marii Britanii, Uruguay.
Eşantionul de adulţi a fost selectat aleatoriu din liste de sondaj şi a fost ponderat pentru a fi reprezentativ la nivel de gen în fiecare ţară. Marja de eroare, care măsoară diferenţele de eşantion de la ţară la ţară, a fost de +/- 0,98% la o limita de încredere de 95%. Discrepanţele în ce priveşte totalul se datorează rotunjirii statisticilor. Studiul a fost realizat între 3 şi 10 februarie 2017.
Beko a intrat în portofoliul Arctic în 2003, la scurt timp după preluarea pachetului majoritar al Arctic de către grupul Arcelik. Brandul s-a lansat pe piaţa din România printr-o gamă completă de electrocasnice precum Bebeko by Beko, oferă soluţii pentru iubitorii de animale, precum maşina de spălat rufe cu funcţia specială PET sau tehnologia revoluţionară cu lumina albastră din gama Beko Smart Blue Line.