38% dintre produsele electronice şi electrocasnice sunt mai scumpe în magazinele fizice faţă de online – studiu

Preţurile în magazinele fizice sunt mai mari comparativ cu cele din magazinele online pentru 38% dintre produsele din categoria electrocasnice, electronice, IT, telefoane, iar 50% dintre produse sunt comercializate la acelaşi preţ în offline şi online, potrivit unui studiu realizat de Retail Data Monitoring pentru Asociaţia Română a Magazinelor Online /ARMO/.
Economica.net - J, 23 nov. 2017, 09:52
38% dintre produsele electronice şi electrocasnice sunt mai scumpe în magazinele fizice faţă de online - studiu

În medie, televizoarele sunt mai scumpe cu 212 lei (6%) în magazinele fizice faţă de magazinele online, preţurile aspiratoarelor sunt mai mari cu 35 de lei (6%) în offline faţă de retailerii online, iar preţurile fiarelor de călcat sunt mai mari cu 51 de lei (12%) faţă de site-urile de comerţ electronic, conform datelor prezentate joi de Florinel Chiş, director executiv al Asociaţiei Magazinelor Online.

Analiza ARMO arată că 57% dintre produsele din categoria fiarelor de călcat sunt mai scumpe în magazinele fizice comparativ cu magazinele online, 20% dintre modele de laptopuri au preţuri mai mari în offline decât în online, 27% dintre telefoanele mobile, 45% dintre monitoare, 36% dintre frigidere, 38% dintre produsele din categoria electrocasnicelor mici, 34% dintre televizoare, 34% dintre aspiratoare, precum şi 36% dintre maşinile de spălat au preţuri mai mari în magazinele fizice comparativ cu magazinele online.

Studiul a fost realizat în mediul urban, în oraşe mici şi mari, pentru 1.733 de produse – electrocasnice, electronice, IT,telefoane, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie. A fost comparat preţul din magazinul offline cu preţul din online, la acelaşi retailer, în aceeaşi zi.

Comerţul online în România va ajunge anul aceasta la aproximativ 2,8 miliarde de euro, în creştere cu 35% faţă de 2016, peste estimarea iniţială de 2,5 miliarde de euro, potrivit ARMO. Anul trecut, comerţul online din România a crescut cu 38%, la o valoare de 2,05 miliarde de euro, conform raportului european privind comerţul electronic realizat de Global Ecommerce Association, plasând România pe primul loc în Europa, după rata de creştere, şi pe locul doi la nivel global, după Australia, care a înregistrat un avans de 40%.

La evenimentul Black Friday 2017 au fost implicate peste 4.000 de magazine online din România, iar vânzările au totalizat 200 de milioane de euro, comparativ cu 120 de milioane de euro la ediţia de anul trecut, a precizat directorul executiv al ARMO.

Retailerul de echipamente foto-video F64 a înregistrat de Black Friday 2017 un avans de 20% pentru valoarea medie a coşului de cumpărături şi o creştere de 40% pentru plata cu cardul, a precizat Claudia Tudor, director general adjunct la F64.

În cazul evoMAG, plata cu cardul pentru comenzile de Black Friday a ajuns la o pondere de 30,5%, iar toate comenzile au fost livrate în trei zile, a precizat Mihai Pătraşcu, CEO al evoMAG.

Alin Stanciu, CEO FashionUP, a precizat că veniturile din comenzile de pe terminale mobile au avut o pondere de 67% din total, plata cu cardul a reprezentat 20%, iar vânzările au urcat cu peste 45%.

Florin Filote, director Marketplace la eMAG, a precizat că vânzările eMAG au totalizat 360 de milioane lei la Black Friday 2017, în creştere cu 10 milioane lei faţă de estimări, şi semnificativ peste ediţia 2016, când au totalizat 300 de milioane lei.

Unu din trei români a plătit cu cardul de cumpărături în rate, la Black Friday 2017, şi pentru prima dată au fost cumpărate automobile cu plata integrală, a precizat Marius Costin, CEO la procesatorul de plăţi online PayU.

Lansată în 2010, Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) reprezintă magazinele online din România şi susţine interesele membrilor săi. ARMO a elaborat Codul de Bune Practici ale Magazinelor Online şi un program de atestare a magazinelor online din România, în conformitate cu acest Cod de Bune Practici.

 

Te-ar mai putea interesa și
Suspiciune de antrax, neconfirmată până în acet moment, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti
Suspiciune de antrax, neconfirmată până în acet moment, la Spitalul „Matei Balş” din Bucureşti
O suspiciune de antrax, neconfirmată până în acest moment, a fost raportată miercuri de către reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti,......
Wizz Air reia mai devreme decât planificase zborurile spre Israel. Primele curse sunt programate pe 8 august
Wizz Air reia mai devreme decât planificase zborurile spre Israel. Primele curse sunt programate pe 8 august
Wizz Air reia mai devreme decât planificase zborurile spre Israel. Prima cursă e programată pe 8 august
CFR Călători suplimentează numărul de vagoane pentru toate Trenurile Soarelui. Compania introduce pe traseu două trenuri în plus în perioada Festivalului Beach Please
CFR Călători suplimentează numărul de vagoane pentru toate Trenurile Soarelui. Compania introduce pe traseu două trenuri ...
Compania feroviară CFR Călători anunță că se adaptează numărului în creștere de turiști care profită de vacanță ...
Nvidia este prima companie din lume care a ajuns la o valoare de piață de 4.000 de miliarde de dolari
Nvidia este prima companie din lume care a ajuns la o valoare de piață de 4.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns miercuri la o capitalizare de piaţă de 4.000 de miliarde de dolari, devenind prima companie listată la ...