5 parcuri de aventură din România pentru adrenalină în vacanţă

Românii care doresc să-şi „condimenteze” vacanţa cu puţină aventură, pot lua în calcul un concediu în localităţile în apropierea cărora se găsesc parcuri de aventură, cu trasee atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Tarifele nu depăşesc 50 de lei/persoană, iar obiectivele turistice din zonă îi vor ţine pe turişti ocupaţi în restul zilelor. 
Andrada Ghira - Dum, 30 iun. 2013, 12:20
5 parcuri de aventură din România pentru adrenalină în vacanţă

1. Parcul de aventuri Escalada, Gura Humorului, Suceava

Dacă aveţi în plan o vacanţă la Gura Humorului, trebuie să ştiţi că puteţi merge şi la parcul de aventuri Escalada, care se află la trei minute de mers cu maşina din centrul staţiuni sau 15 minute de mers pe jos. Parcul dispune de şase trasee, disponibile pentru copii cu vârste peste patru ani.

Preţurile variază în funcţie de vârsta doritorilor de aventură. Copii cu vârste peste 16 ani şi adulţii au de plătit 29 de lei, copii cu vârste între 12 şi 15 plătesc 25 de lei, copii cu vârste între 8 şi 12 plătesc 22 de lei, iar pentru cei între 4 şi 7 ani tariful este de 15 lei.

Cât despre cazare, aveţi multe posibilităţi. Puteţi alege complexul de patru case La Roată, unde o cameră dublă la Casele Ramona şi Nela costă 38 de euro/noapte sau puteţi închiria o căsuţă ţărănească pentru 80-100 de euro/noapte. Dacă sunteţi cu maşina şi nu depindeţi de mijloacele de transport în comun, o altă variantă de cazare este şi pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ, unde preţul pentru o noapte în cameră dublă este de 150 de lei. Sau dacă doriţi să vă cazaţi la hotel, puteţi alege Best Western din Gura Humorului, unde o noapte de cazare costă 64 de euro.

2. Parcul de aventură Balu, Harghita Băi, judeţul Harghita

Proprietarii parcului Balu din staţiunea Harghita Băi se laudă cu cea mai lungă tiroliană din România: 985 de metri. Pe lângă această tiroliană, există şi una mai mică, amenjată special pentru copii. Parcul oferă o gamă variată de trasee, pentru copii, începători, avansaţi, dar şi pentru cei care vor o doză mai mare de adrenalină. Preţul de intrare pentru copii sub 14 ani şi care au o inălţime de 1,5 metri este de 35 de lei, iar pentru un adult, preţul este de 45 de lei. Fiecare bilet este valabil pentru trei ore de distracţie.

Pentru restul zilelor de concediu, turiştii pot vizita obiectivele turistice din localităţile din apropiere: Muzeul de minerale din Băile Seiche (la 45 de km de Harghita Băi), Lacul Ciucaş, Tuşnad (la 45 km), Biserica şi mănăstirea de la Şumuleu Ciuc (la 24 km), Cetatea Miko şi Muzeul Secuiesc al Ciucului din Miercurea Ciuc (la 22 km), dar şi muzeul de etnografie şi antropologie din Vlăhiţa (la 20 km). Tot aici se găseşte şi ştrandul termal Perla Vlăhiţei.

Cât despre opţiunile de cazare, puteţi alege pensiunea Balu, din cadrul parcului, unde o cameră pentru o noapte costă 100 de lei. Sau puteţi alege cazarea la hotelul Ozon, unde preţurile pornesc de la 130 pe noapte pentru o cameră dublă.

3. Cheile Gradiştei, judeţul Braşov

Deschis în toamna anului trecut, parcul de la Cheile Grădiştei – Resort Fundata vine în completarea complexului turistic format din mai multe unităţi de cazare. Pentru cei mici a fost amenajat un traseu, iar adulţii şi adolescenţii au trei trasee la dispoziţie. Fiecare traseu are şi tiroliană, cea mai lungă fiind de 100 de metri. Tariful este de 30 de lei/persoană.

Tarifele la cazare în cadrul complexului variază de hotelul ales. Spre exemplu, o noapte în cameră dublă costă 250 de lei la hotelul Cheia şi Piatra Craiului, la hotelul Sport tariful este de 190 de lei, iar vilele pentru două sau patru persoane costă 250 de lei/noapte.

4. Parcul de aventură Comana, judeţul Giurgiu 

Pentru cei din Bucureşti, dar nu numai, mai aproape este parcul de aventură Comana, din judeţul Giurgiu. Aici, turiştii au parte de patru trasee pentru copii şi trei pentru adulţi. Tariful de intrare este de 50 de lei/persoană pentru trei ore şi include tiroliana peste lac. În plus, parcul vine în întâmpinarea doritorilor şi cu alte activităţi, precum plimbare cu barca, cu caiac, pescuit, tir cu arcul, echitaţie, dar şi posibilitatea închirierii de biciclete.

La capitolul obiective turistice, puteţi vizita Mănăstirea Comana, Parcul natural Comana, rezervaţiile de bujor, ghimpe, casa memorială Gellu Naum sau memorialul Vlad Ţepeş.

5. Arsenal Parc, Orăştie, judeţul Hunedoara

Fraţii Marius şi Emil Cristescu au investit peste 20 milioane de euro într-o fostă bază şi fabrică de muniţie de la Orăştie, şi care şi-a deschis porţile pentru turişti în 2009. Parcul include şi unităţi de cazare, iar aleile sunt străjuite de zeci de tunuri, dispozitive antirachetă, lansatoare de rachete, camioane şi avioane. Iar pentru o aventură completă, turiştii pot opta pentru cazarea în TAB-uri sau bunkere luxoase.

Dacă în celelalte parcuri de aventuri copii şi adulţii au de parcurs trasee prin copaci, la Arsenal Park, activitatea diferă. Se pot organiza vânători de comori – 35 de lei/persoană, lupte de paintball sau airsoft – 70 de lei/persoană, se pot închiria biciclete, dar şi jeep-uri. În plus, cei care au peste 18 ani au posibilitatea să-şi testeze abilităţile optând pentru pachetele de tir cu armă de foc. Preţurile variază de la 80 de lei, la 150 de lei/persoană. În timp de domnii se vor delecta cu puţină armată, doamnele au posibilitatea de a alege tratamentele Spa din cadrul complexului.

O cameră tun dublă sau una dubla în TAB costă 50 de euro/noapte, o cameră de tip soldat cu patru locuri costă 60 de euro/noapte. Mai scumpe sunt apartamentele şi vilele cu “grade”: 50 de euro/noapte pentru o cameră dublă ofiţer, 80 de euro/noapte pentru un apartament colonel şi 150 de euro/noapte pentru o vilă de general.  

În apropierea Arsenal Park se află cetăţile dacice Blidaru, Costeşti şi Sarmisegetusa.

Te-ar mai putea interesa și
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă cere Iranului să nu stârnească discordie în Siria după fuga aliatului său Bashar al-Assad
Liga Arabă a cerut joi Iranului să nu stârnească discordie în Siria după căderea preşedintelui Bashar al-Assad, un aliat al Teheranului, informează AFP, citată de Agerpres....
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție acceptabilă
Putin: Premierul Robert Fico ne-a propus ca Slovacia să fie gazda negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina. E o soluție ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că Slovacia s-a oferit să fie o "platformă" pentru posibile negocieri ...
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea unui cablu submarin din Marea Baltică
Uniunea Europeană amenință că va impune sacțiuni împotriva flotei fantomă de petroliere rusești, după avarierea ...
Uniunea Europeană a ameninţat joi că va impune noi sancţiuni împotriva navelor ruseşti, după ce Finlanda a anunţat ...
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și dă vina pe Kiev pentru refuzul de a prelungi înțelegerea
Vladimir Putin anunță că nu mai este timp anul acesta pentru a semna un nou acord de tranzit al gazelor prin Ucraina și ...
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că nu mai este timp în acest an pentru a semna un nou acord de tranzit ...