ZF: Topul celor mai mari contracte de infrastructură în primele şase luni: compania de drumuri nu a dat niciun contract de autostrăzi. Două reabilitări de drumuri naţionale, trei centuri de oraş, hărţi topografice şi servicii juridice – acestea sunt principalele contracte atribuite de compania de drumuri în primul semestru. Nici măcar un contract de construcţie de autostrăzi nu a fost atribuit în primele şase luni ale acestui an. Topul celor mai mari 20 de contracte atribuite de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în primul semestru al acestui an însumează 635,4 milioane de lei (144,5 milioane de euro), relevă o analiză a ZF pe baza datelor transmise de compania de drumuri.
Capital: Clienţii cu bani mulţi şi garanţii, blocaţi de regulamentul BNR. Deşi şi-a propus să evite situaţiile negative apărute în urma creditării nebune de dinainte de 2009, BNR a lovit şi în clienţii cei mai buni, cu venituri şi garanţii solide. Nicoleta G. este în principiu un client ideal pentru o bancă. Ea lucrează într-o multinaţională de mai mulţi ani, are un salariu care depăşeşte lejer 1.000 euro, iar imobilul pe care îl poate aduce ca garanţie la bancă este evaluat la peste 100.000 euro. Are un credit de consum cu un sold de 15.000 euro folosit în scop imobiliar, iar acum ar dori să acceseze încă 20.000 euro pentru finalizarea casei şi alte îmbunătăţiri locative.
Adevărul: Românul care vrea să calce pe urmele marilor branduri. Constantin Chesculescu, 55 de ani, produce de ani buni genţi pentru companii precum Hogan, Bentley, Jaguar sau Aston Martin, iar acum vrea să-şi dezvolte propriul brand – Carla Rossini. După ce a acumult o vastă experienţă în domeniul confecţilor din piele, Constantin Chesculescu nu se mai mulţumeşte să realizeze genţi doar pentru companii celebre, ci vrea să-şi dezvolte propriul brand – Carla Rossini.
EVZ: Cine mai are nevoie de companii de stat la Bursă. Acţiunile giganţilor vestici au adus câştiguri net superioare celor româneşti. Listarea la bursa românească a acţiunilor mai multor companii mari din vestul Europei şi din SUA a fost privită de mulţi cu reticenţă. Şi totuşi, se pare că pe timp de criză acestea au fost o variantă de investiţie mai bună decât acţiunile firmelor româneşti. Aducerea primelor cinci companii americane la Bursa de Valori Bucureşti în luna aprilie de către firma de brokeraj Tradeville a fost până acum cea mai mediatizată dintre listările de acţiuni vestice.
Capital: Se poartă hotelurile de patru stele, cu dotări de cinci. În ciuda faptului că dețin dotări și elemente specifice luxului de cinci stele, foarte mulți hotelieri români preferă să își clasifice activele la patru stele și nu la cinci. Motivația? Multinaționalele plafonează decontările de cazare la hoteluri de patru stele.