ZF – Ekol Logistics: Vom vedea tot mai multe relocări de producţie din Vest, în România. Pe măsură ce companiile din Europa de Vest vor dori să-şi reducă cheltuielile, acestea vor reloca unităţile de producţie în partea de Est, în ţări precum România, iar acest lucru va genera o creştere a pieţei de logistică, este de părere Okyay Oztugran, oficialul Ekol Logistics care coordonează dezvoltarea companiei turceşti de logistică pe piaţa locală.
Capital: Ce locuință putem cumpăra când nu avem banii de avans. În loc să aştepte să strângă avansul pentru un credit ipotecar, aşa cum e normal, multe persoane aleg să îl acopere printr-un credit de nevoi personale. Ce sume pot împrumuta? Ce rol are avansul la un credit ipotecar? Reprezintă o responsabilizare a clientului şi o anumită garanţie pentru bancă. Mai mult, avansul oferă indicii despre înclinarea spre economisire sau suportarea unui efort lunar din partea clientului. Cu toate că ştiu aceste lucruri, multe bănci calcă în picioare principiul avansului şi acceptă să acorde aceluiaşi client un credit de consum care să acopere avansul perceput tot de ele, chiar dacă astfel îşi asumă întregul risc.
Adevărul: Amânarea privatizării încinge spiritele la Oltchim. Amânarea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a mărit tensiunile sociale în rândul salariaţilor. „Avem salarii neachitate din luna martie, iar încă din anul 2011, lunar, trimitem 1.000 de oameni în şomaj tehnic, cu 80% din salariul brut. Avem 3.400 de salariaţi dintre care 2.800 la Râmnicu Vâlcea şi alţi 600 la Petrochimia din Piteşti. Aşteptăm ca actualii miniştri să se instaleze şi, dacă nu ne vor rezolva problemele, vom trece la proteste”, a spus Mihai Diculoiu, liderul de Sindicat al Oltchimului.
Finanţiştii: Metro ataca piata cu franciza “ La doi pasi”. Ce sanse sunt pentru a nu se repeta povestea Mic.ro? Compania Metro Cash&Carry Romania isi pune mari sperante in franciza “ La doi pasi” , incercand sa o impuna cat mai rapid pe piata locala. Conceptul este construit in asa fel incat le ofera revanzatorilor posibilitatea de a face parte dintr-o retea nationala, permitandu-le in acelasi timp sa-si pastreze independenta financiara si operationala, pe durata colaborarii cu Metro.
Cursdeguvernare.ro: România, recul pe relația cu mediul de afaceri. România a coborât 7 poziții față de anul 2011 în ceea ce privește relația cu mediul de afaceri. Clasamentul a fost întocmit de specialiștii Băncii Mondiale sub titulatura de , „Doing business 2012”, iar țara noastră a ajuns pe locul 72 din 183 de state analizate. Pentru a ne poziționa în rândul fostelor colege de bloc estic, vă prezentăm și locurile ocupate de alte țări din regiunea Europa de Est și Asia