ZF: Firmele de pază caută oameni, în timp ce băncile şi retailul renunţă la personal. Firmele de pază şi companiile de resurse umane care închiriază salariaţi au fost cei mai activi angajatori în primele opt luni ale anului, în timp ce băncile, sectorul energetic şi retailul au înregistrat restructurări puternice, potrivit datelor din topul celor mai mari 300 de angajatori din 2012, furnizate de Inspecţia Muncii. Pe segmentul servicii, efectivele celor 16 firme de pază prezente în topul angajatorilor s-au majorat în total cu aproape 2.600 de oameni în intervalul ianuarie-august 2012. Companiile de închiriere a forţei de muncă au angajat, şi ele, peste 3.700 de oameni, în timp ce alte companii de pe acelaşi segment, mai ales Poşta Română, au operat restructurări. Cele şapte sucursale şi direcţii ale Poştei Române prezente în top au redus în total personalul cu 1.763 de oameni.
Hotnews: A doua zi a celei mai mari licitatii de telefonie mobila din Romania/Pretul frecventelor unde cererea a fost mai mare decat oferta a crescut. Marti, 11 septembrie, de la ora 9:00 incepe a doua zi a celei mai mari licitatii de telefonie mobila organizata vreodata in tara, in conditiile in care cu o zi in urma cererea operatorilor a depasit oferta in cel putin una dintre categoriile de frecvente scoase la vanzare, frecvente in care se vor putea introduce inclusiv servicii 4G. Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM) a anuntat ca este nevoie de o noua serie de runde primare, ceea ce inseamna ca pretul pentru un bloc in benzile in care exista cerere excedentara a fost majorat. Daca se vor vinde toate frecventele licitate, statul ar incasa din taxele de licenta minim 700 de milioane de euro.
Capital: Totul despre «creditele disperării». Care este adevăratul lor preţ? Creditul din uşă-n uşă sau împrumutul până la salariu sunt metode foarte scumpe, însă extrem de rapide de a face rost de sume de bani pe termen scurt, atunci când ai neapărat nevoie. Despre singura firmă din România care aduce creditul la uşa clientului şi vine periodic să îi ia şi rata s-a vorbit în multe feluri. Comparaţiile cu activitatea de cămătărie, prin prisma costurilor mari, nu au lipsit nici ele. Aceeaşi situaţie şi cu IFN-ul care promovează aşa-numitul „credit până la salariu“, ale cărui costuri pot ajunge şi la 4.000%. La rândul său, amanetul este mai întotdeauna ultima variantă.
România liberă: Şef controversat peste 2.600 kilometri de şosele. Acuzat că ar fi provocat Direcţiei de Drumuri Constanţa daune de un milion de lei, Jean Paul Tucan a fost uns discret director general la Direcţia Regională Bucureşti de către ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. DRDP Bucureşti gestionează 2.600 de kilometri de drumuri naţionale. Tucan a fost şef al Direcţiei Regionale Constanţa în perioada 2007-2008, în mandatul ministrului liberal al Transporturilor, Ludovic Orban. Jean Paul Tucan este un prosper om de afaceri constănţean, fără pregătire de specialitate în zona lucrărilor de infrastructură. Tucan deţine funcţia de şef al organizaţiei PNL Năvodari, în timp ce soţia sa administrează firma JT Oil, dezvoltatorul unui ansamblu imobiliar în Mamaia, Constanţa.
Adevărul: Oltchim, mărirea şi decăderea unui colos. „Mândria Ceauşeştilor“, combinatul care produce materii prime şi ingrediente pentru aproape orice obiect din jurul nostru a ajuns la limita supravieţuirii din cauza crizei de resurse tehnice şi financiare. Un important „nod“ al industriei româneşti, obligat să funcţioneze mereu la foc continuu, Oltchim se pregăteşte acum pentru privatizare.