5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 11.12.2015

Economica.net
11 12. 2015
ziare_35223000_29633000_27837100

Autostradă gata cu șapte luni mai devreme – DIGI24. Eveniment rar pentru România – lucrările la lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj sunt aproape gata cu șapte luni înainte de termenul prevăzut în contract. Ministrul Transporturilor a mers în inspecţie pe şantierul drumului de mare viteză şi a anunţat că lucrările sunt finalizate în proporţie de 99 la sută, iar inaugurarea ar putea avea loc în cel mult zece zile.

ANCOM vrea să cumpere Palatul Telefoanelor cu 70 mil. lei pentru a-l utiliza ca sediu central – Profit.

Benjamin „Beny” Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, inculpat in dosarul Truica – Paul Lambrino de 135 milioane de euro – Stenograme – Hotnews. Omul de afaceri israelian Benjamin „Beny” Steinmetz este inculpat in dosarul urias al retrocedarilor ilegale, potrivit unor surse judiciare. Steinmetz are o avere estimata la 3,5 miliarde de dolari, fiind al saselea cel mai bogat cetatean israelian si pe locul 497 in lume, potrivit Forbes. Steinmetz este actionar, prin una din companiile sale, la Gabriel Resources, care detine o participatie in proiectul aurifer de la Rosia Montana.

Cinci bănci mari au la licitaţie circa 3.700 de apartamente şi case executate silit – ZF. BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi CEC Bank, aflate în topul celor mai mari bănci care activează pe piaţa locală şi care au informaţii disponibile pe site-uri despre imobilele executate silit, caută cumpărători pentru aproximativ 3.700 de apartamente şi case executate silit.

Schimbări în managementul celui mai mare grup local de comunicaţii. Telekom îşi schimbă şeful, iar statul încearcă să-şi întărească poziţia – ZF. Grupul german Deutsche Telekom e decis să îl trimită CEO la Bucureşti pe slovacul Miroslav Majoros.

Contribuabilul corect, taxat de ANAF cu legi şi plăţi suplimentare – Capital.

Povestea retrocedărilor ilegale de la Ferma Băneasa – DIGI24.

Petrom şi BRD sunt mai scumpe decât „părinţii“ OMV şi Société Générale la cât profit produc – ZF.