5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.06.2012
ZF: Piaţa Aviatorilor, înconjurată de şantierele a patru noi proiecte. În Piaţa Aviatorilor din Bucureşti, la intrarea în Parcul Herăstrău, una dintre zonele considerate de lux în Capitală, se lucrează la patru proiecte imobiliare reprezentând investiţii estimate de ZF la peste 20 mil. euro: trei clădiri de birouri şi un bloc de locuinţe. Radu Dimofte, partenerul lui Gabriel Popoviciu în proiectul Băneasa şi alte afaceri, va finaliza în acest an o clădire de birouri pe Bulevardul Aviatorilor, lângă sediul Leumi Bank, Dragoş Dobrescu, cel care controlează grupul Monolit, a ridicat un imobil lângă Marfin Bank, un grup israelian a reînceput lucrările la o clădire pe Dorobanţi, în timp ce un avocat face un bloc cu patru etaje lângă sediul PNL de pe Aviatorilor.
Capital: Reţeta de supravieţuire a micilor dezvoltatori imobiliari. Dezvoltatorii imobiliari consacraţi vorbeau la începutul crizei că piaţa va fi epurată de companiile „no name“ care au intrat în acest domeniu „din greşeală“, fără a avea vreo expertiză şi urmărind doar profitul. După mai bine de patru ani de criză, lucrurile par să stea pe dos.
Adevărul: Cum le-a furat TVR sportul românilor. Povestea mariajului dintre TVR şi Dolce începe în 2010. La finalul lunii iunie, în fruntea televiziunii din Pangrati ajungea Alexandru Lăzescu. La două luni, Cosmin Cernat îşi încheia pribegia la Kanal D, unde ajunsese odată cu drepturile difuzării Ligii I, câştigate de turci cu scandal, în 2007, şi se întorcea la TVR. Acolo, a găsit-o pe Daniela Enăchescu, naşa sa şi soţia lui Vlad Enăchescu, pe poziţia de producător al UEFA Champions League şi al Jocurilor Olimpice din Londra.
Capital: Renault, Peugeot şi Citroen au nevoie din nou de ajutor. Situația tot mai gravă în care se află cei doi mari producători auto, Renault și PSA Peugeot Citroen, forțează autoritățile de la Paris să caute soluții de ajutor. Ministrul francez al industriilor a confirmat că guvernul din care face parte „lucrează” la o nouă schemă de finanțare. Au trecut doar trei ani de când guvernul francez a împrumutat grupurile Renault și PSA Peugeot Citroen cu câte trei miliarde de euro și o nouă formă de ajutor financiar pare să fie gata de a intra în funcțiune. „Lucrăm în acestă direcție” a declarat ieri Arnaud Montebourg, ministrul francez al industriei.
0-100.ro: Saab a fost cumparat de un grup de investitii din China, care spune ca va produce masini electrice. Producatorul auto suedez Saab, aflat in faliment, a fost cumparat in cele din urma de catre un grup de investitii din China, care spune ca va produce masini electrice, informeaza Automotive News. Mai concret, este vorba de un automobil electric bazat pe modelul Saab 9-3, care va fi lansat pe piata la inceputul anului 2014. Noul proprietar al Saab este National Electric Vehicle Sweden AB – companie formata de Sun Investments si National Modern Energy Holdings avand ca unic scop achizitionarea activelor Saab. Productia va fi mentinuta in Suedia, insa ramane de vazut ce se va intampla cu angajatii, dar fiind numarul mic de masini electrice care vor fi produse.