5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 14.11.2014

Cum ar arăta România dacă ar fi o companie - Americanii de la Cargill ies de pe piaţa românească a uleiurilor vegetale şi se mai ocupă doar de operaţiunile agricole - P&G a vândut fabrica de la Timişoara unui grup german care face detergent pentru Lidl - Retailerii online de fashion se pregătesc de boom - Un miliard de euro, prejudiciul estimat de DNA în cazul a 15 parlamentari. Citeşte pe larg revista presei din 14 noiembrie 2014
Economica.net - vin, 14 nov. 2014, 06:07
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 14.11.2014

Adevărul: Americanii de la Cargill ies de pe piaţa românească a uleiurilor vegetale şi se mai ocupă doar de operaţiunile agricole. Grupul Cargill va lichida firma Cargill Oils, care producea uleiuri vegetale, după ce în 2013 a anunţat ieşirea de pe această piaţă şi ca urmare a vânzării tuturor activelor pe care le mai deţinea. În iulie anul trecut, Cargill a anunţat că a finalizat vânzarea mărcilor de uleiuri vegetale „Untdelemn de la Bunica“ şi „Olpo“ şi o parte din echipamente către Expur, dar şi că va închide fabrica din Podari, judeţul Dolj.

ZF – P&G a vândut fabrica de la Timişoara unui grup german care face detergent pentru Lidl. Gigantul american Procter&Gamble a vândut unui grup german fabrica de la Timişoara unde producea detergent de rufe şi de vase sub branduri precum Ariel, Bonux, Tide sau Fairy. Aceasta a fost prima investiţie majoră a producătorului de bunuri de larg consum în România, americanii preluând în 1995 fabrica de detergenţi din Timişoara de la stat.

Capital – Un click distanță. Retailerii online de fashion se pregătesc de boom. Click și mai departe sau, de ce nu, un nou mod de a-ți schimba garderoba. Românii nu mai sunt demult străini de obliceiul cumpărăturilor online. Nu o fi piața online de fashion cea mai dinamică în regiune, dar nici rău nu stă. Cel puțin, dacă analizăm cifrele, ies la iveală creșteri neașteptate în ultimii ani. Cu accent pe România, evident. Și nu, nu este deloc exagerat: să vinzi, anual, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de 140 de milioane de euro, exclusiv online, poate trece drept o performanță într-o țară ai cărei locui­tori sunt sceptici chiar și atunci când folosesc un card bancar.

ZF – Piaţa valutară de la Bucureşti a pierdut 100 de milioane de euro din tranzacţiile zilnice în primele zece luni. Piaţa valutară a încheiat primele zece luni cu un volum mediu zilnic al tranzacţiilor de 1,48 mld. euro, cu 100 mil. euro sub media zilnică din perioada ianuarie-octombrie 2013, ca efect al lipsei de lichiditate în valută în sistemul bancar şi al interesului scăzut al străinilor pentru activele în lei.

DIGI24.RO – Un miliard de euro – prejudiciul estimat de DNA în cazul a 15 parlamentari

ZF – Ce-ar fi să privim România ca pe o companie. Cum ar arăta mandatul preşedintelui? Duminică, 16 noiembrie, 18,3 milioane de „acţionari“ au fost convocaţi la Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Republicii România SA pentru a-l alege pe noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al „companiei“. Dacă într-un exerciţiu ludic ne-am imagina că o ţară funcţionează ca o companie, cum ar trebui în bună măsură să se întâmple, cum ar arăta alegerea de duminică şi care ar fi criteriile după care acţionarii şi-ar da votul?  Pentru că până la urmă aşa cum o companie are un consiliu de administraţie, un preşedinte al acestuia, un regulament de ordine interioară, o comisie de disciplină şi reguli de premiere sau de sanc­ţionare, aşa are şi o ţară un preşedinte, un guvern, oameni care decid sau care execută.

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...