5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 19.10.2012

Vrei să te împrumuți ieftin? Ia credit de afară, Frații Pavăl: "Nu vindem Dedeman nici pentru zece miliarde de euro, dar si  Cine ii mai convinge pe bancheri sa investeasca in imobiliare. Citeste integral revista presei interne din 19 octombrie 2012. 
Economica.net - vin, 19 oct. 2012, 06:28
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 19.10.2012

IncomeMagazine: Vrei să te împrumuți ieftin? Ia credit de afară! Un împrumut bancar obținut în străinătate poate fi o variantă mult mai ieftină pentru români. Deși condițiile privind veniturile și garanțiile nu sunt ușor de îndeplinit, principala barieră – nerezolvată încă la nivelul Uniunii Europene – o reprezintă lipsa informațiilor privind istoricul de bun sau de rău platnic. Vestea bună, dar numai pentru companii, este că, în ceea ce le privește, această chestiune a fost deja rezolvată. Băncile din 8 state UE au acces la datele necesare privind bonitatea.
Din directivă în directivă, Uniunea Europeană extinde armonizarea mult prea diverselor economii care o compun, iar odată cu adoptarea monedei unice, intensificarea afacerilor dincolo de granițele naționale a devenit asul din mâneca marilor companii.

Adevarul: Primul director străin al Tarom: „Trebuie să stopăm pierderile”. Austriacul Heinrich Vystoupil, primul manager privat şi străin al transportatorului aerian naţional, vrea să facă la Tarom ceea ce nu au reuşit managerii de stat. Heinrich Vystoupil, numit miercuri director general executiv la Tarom, este fericit să se întoarcă în România şi să conducă o companie în al cărei potenţial crede. „Am acceptat această funcţie pentru că sunt încă încrezător în potenţialul Tarom, este o provocare pentru mine, am locuit în România pentru patru ani şi sunt încă foarte conectat. Sunt onorat să fiu în această poziţie”, a declarat pentru „Adevărul” Vystoupil, care în perioada 2006-2010 a fost director general al Austrian Airlines pentru România şi Moldova.

ZF.ro: Negriţoiu, ING: În politică totul se reduce la promovarea unor membri de gaşcă. Mişu Negriţoiu, 62 de ani, aflat la finalul a şase ani de mandat ca CEO al ING Bank România, spune că nu se gândeşte să revină într-un sistem politic în care dacă nu eşti din gaşcă, n-ai nicio şansă într-o poziţie de tehnocrat şi nici nu se pregăteşte să devină guvernator al BNR în 2014 când expiră actualele mandate. „Dilema României este că sunt foarte multe de făcut, dar sunt foarte puţini cei care înţeleg şi se angajează să facă. Nivelul de înţelegere a problemelor este mai în urmă ca acum 20 de ani”, constată bancherul acum când aproape se împlinesc 23 de ani de la schimbarea de regim politic din 1989. Având în spate o experienţă relevantă în administraţia dâmboviţeană de la începutul anilor ’90, Negriţoiu critică în termeni duri lipsa de progres a lumii politice româneşti. „Nu se poate ca o ţară întreagă să nu producă oameni competenţi şi să tot vii cu colegi de şcoală, să improvizezi.”

Capital.ro: Frații Pavăl: „Nu vindem Dedeman nici pentru zece miliarde de euro”. Deşi este lider de piaţă, nimic nu a împiedicat Dedeman să bifeze încă un an de creştere substanţială. Curând am putea să-i vedem pe fraţii Pavăl cu Dedeman în afara țării, dar şi investind în agricultură. În 2011, afacerile rețelei Dedeman au depășit pentru prima oară pragul de 2 miliarde lei (488 milioane euro), în creștere puternică față de 2010, cu 30%. Astfel, Dedeman și-a consolidat poziția de lider al pieței de profil, stabilind un record al pieței în materie de vânzări. În același timp, compania a reușit să își crească substanțial profitul, cu 34%, la aproape 206 milioane lei (48,5 milioane euro), ceea ce înseamnă că profitabilitatea s-a îmbunătățit ușor, la peste 10%. Profitul a fost reinvestit integral, în extindere, în stocurile din magazine și în activitatea curentă.

Wall-Street.ro: Cine ii mai convinge pe bancheri sa investeasca in imobiliare: topul finantarilor. Care este provocarea anului in imobiliare? Orice dezvoltator va raspunde la aceasta intrebarea foarte scurt si la obiect: finantarea bancara. Nu mai este deloc usor sa castigi increderea bancilor, insa cateva proiecte mari i-au facut pe bancheri sa scoata zeci de milioane euro de la „saltea”. Ce fel de investitii ii conving pe bancheri?

AFI Europe a obtinut in ianuarie 2012 o finantare pentru prima cladire de birouri din proiectul AFI Park din Bucuresti, dupa circa jumatate de an de la debutul construciei. AFI a semnat pentru o linie de credit de 13,4 mil. euro pentru constructia proiectului, potrivit celui mai recent raport financiar al grupului.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate pentru posturile de miniștri
Update: Cum va arăta noul guvern. Ciolacu: Sunt ferm convins că va fi un guvern pe patru ani. Care sunt numele vehiculate ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că noul Executiv care este pe cale să se formeze va fi "un guvern pe patru ani". El nu a dorit să ofere punctual detalii despre lista miniştrilor pe......
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka au trecut borna de 50 de magazine Froo deschise în România
Polonezii de la Zabka, care au deschis primele magazine în luna iunie, la București, continuă expansiunea pe plan local ...
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Hurezeanu a declinat propunerea de a candida la Preşedinţie: Nu port pălării mai mari decât îmi permite capul
Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a declinat propunerea de a candida la președinție.
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israel: Netanyahu ameninţă că va acţiona cu ‘forţă şi hotărâre’ contra rebelilor houthi din Yemen
Israelul va continua să acţioneze cu forţă şi hotărâre contra rebelilor houthi din Yemen, acuzaţi de periclitarea ...