Wall-Street: Doi grei „impart acelasi cos”: eMag.ro si Mega Image pregatesc surpriza verii in comertul electronic. eMag.ro este pe punctul de a incheia un parteneriat cu lantul de supermarket-uri Mega Image, semnaland intrarea celui mai mare magazin online din .ro in zona alimentara, si a celui mai mare lant de supermarket-uri in zona de comert online, conform mai multor surse din piata, familiare cu situatia. Daca informatiile surselor se vor adeveri, Mega Image va face primii pasi in zona de comert online, urmand astfel Carrefour sau Cora care deja „testeaza apa” in acest mediu.Mega Image a angajat deja o echipa de specialisti in zona de eCommerce, semnaland astfel iminenta intrare a grupului in zona de comert online. Intrarea lantului de supermarket-uri pe zona de livrari online are sens – Mega Image a construit deja o retea de peste 200 de magazine la nivel national, intrarea pe online fiind un pas firesc ce ar scuti compania de la investitii mai mari in deschiderea de noi supermarket-uri in zonele cu acoperire redusa.
Capital.ro: Ce investitori imobiliari au în proprietate cele mai multe foste fabrici comuniste. Cei mai mari zece proprietari de foste fabrici cumpărate cu scop imobiliar au investit peste 800 mil. euro în ultimii opt ani în preluarea a 40 de foste platforme industriale. Suprafaţa cumulată a acestora depăşeşte 360 ha, fiind dublă faţă de terenul pe care se întinde Aeroportul Băneasa.Ştirile despre transformarea unor foste fabrici în proiecte imobiliare le-au depăşit de mult pe cele despre construirea unor noi facilităţi de producţie. Unii dintre cei mai mari investitori imobiliari, în ale căror portofolii se regăsesc terenuri pe care odată funcţionau gloriile industriei româneşti, văd în acest fenomen un proces natural, cauzat de „căpuşarea” până la faliment a fabricilor româneşti, de obligativitatea mutării producţiei din interiorul oraşelor, de lipsa investiţiilor în infrastructură, de numărul redus al muncitorilor specializaţi şi de forţa de muncă scumpă, de inexistenţa unor stimulente guvernamentale pentru producţie şi, nu în ultimul rând, de mutarea interesului producătorilor către ţări mai competitive.
ZF.ro: Zero kilometri în plus la centura Capitalei în 2013 deşi CNADNR are pe mână 1,3 miliarde de euro. Haosul din prioritizarea investiţiilor de infrastructură: centura Capitalei, pe care circulă zilnic 140.000 de maşini, primeşte 41 mil. euro anul acesta, adică doar 3% din bugetul CNADNR. Şi nici aceşti bani nu aduc vreun km în plus de centură reabilitată în 2013. Doar 20 din cei 72 de kilometri ai centurii Capitalei sunt reabilitaţi în prezent şi deşi anul acesta Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a alocat o sumă mai mare pentru modernizarea şi lărgirea la patru benzi a şoselei, respectiv circa 184,2 milioane de lei (41 de milioane de euro), nici măcar un metru reabilitat din centură nu va fi deschis anul acesta.
ZiuaNews: Absolvenții facultăților de trei ani, interziși la angajările la stat. Studenții care au absolvit facultatea după trei ani de cursuri și care posedă doar diplomă de licență, nu și de master, sunt discriminați la angajarea în sistemul public, din cauza unor funcționari care nu cunosc Legea Educației Naționale • Expresia „învățământ universitar de lungă durată” – sintagmă abrogată prin Legea 1/ 2011 – este încă folosită în multe anunțuri de angajare în funcții din instituții publice, anunțuri publicate inclusiv în 2013. Mai multe instituții publice din România organizează concursuri pentru posturi vacante în care aplică vechea Lege a Educației, discriminându-i astfel pe absolvenții de cursuri cu durată de trei ani.
0-100.ro: Alexander Milanov, noul sef al BMW Group Romania: Criza ne-a adus clienti mai educati. BMW Group Romania, importatorul marcii BMW pe plan local, are un nou director general in persoana lui Alexander Milanov, care se ocupa simultan de BMW si in Bulgaria. „Fac naveta intre Bucuresti si Sofia”, spune Milanov, iar din pozitia sa duala caracterizeaza interesant pietele auto din Romania si Bulgaria. Criza a adus pentru BMW clienti mai educati, iar importurile masive de masini second-hand din cele doua tari vecine pot fi o lectie foarte buna pentru dealeri, este de parere Milanov. Bulgarul Alexander Milanov a studiat Economie si Jurnalism la Universitatea din Sofia, iar din 2007 a preluat conducerea activitatilor BMW in Bulgaria, dupa 16 ani petrecuti in marketing, PR si vanzari la importatorul Mercedes-Benz din Bulgaria. Din martie 2013 a inceput sa se ocupe si de Romania, in paralel cu Marco Schulz, care a parasit in cele din urma Romania, din pozitia de director general, si a mers in Germania sa se ocupe de vanzari BMW care autoritati. Aceasta dupa ce contractul sau pe trei ani in Romania s-a incheiat.