ZF: Topul celor mai mari case de avocatură de business din România. Veniturile avocaţilor de afaceri au revenit pe creştere anul trecut. Litigiile au înlocuit tranzacţiile în portofolii. Şapte dintre cele mai mari zece case de avocatură de pe piaţa locală au înregistrat creşteri ale veniturilor anul trecut ca urmare a unei uşoare îmbunătăţiri a condiţiilor din mediul de business, dar şi a încasărilor realizate din litigii, reiese dintro analiză a ZF asupra unei pieţe în care se învârt anual circa 200 mil. euro. Peste 40% din veniturile declarate de cele zece firme au fost realizate de casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, condusă de avocatul Doru Boştină, care a prezentat o declaraţie conform căreia în 2011 a realizat încasări de 34,1 mil. euro, cele mai mari venituri raportate de către o firmă de avocatură locală în istorie.
Adevărul: Borsec intră pe piaţa berii la sticlă. Romaqua, compania care îmbuteliază apele minerale Borsec, îşi va mări capacitatea de producţie a berii din fabrica de la Sebeş, judeţul Alba, cu 40%, printr-o investiţie de 10 milioane de euro. Compania Romaqua Group SA, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa apei minerale, berii şi răcoritoarelor, îşi extinde capacitatea de producţie la fabrica din Sebeş, judeţul Alba. Intenţiile reprezentanţilor societăţii sunt de a mări producţia de bere cu 40 la sută. Investiţia se va realiza în prima jumătate a anului 2012.
Hotnews – Petrom îi răspunde lui Băsescu: Creşte redevenţa, cresc şi preţurile. „In momentul in care se va lua o decizie legala despre redevente, noi vom respecta legislatia”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom intr-un interviu pentru HotNews.ro, anuntind insa ca „preturile vor fi afectate corespunzator cu nivelul de fiscalitate”. Mariana Gheorghe a mai vorbit si despre modul in care Petrom a ajuns la un profit – record in 2011 si cresterea pretului la carburanti, precum si despre faptul ca in acest moment compania analizeaza existenta gazelor de sist in perimetrele unde are licente de explorare si exploatare.
EVZ: 20.000 de locuri solicitate pentru şcolile profesionale. Elevii vor învăţa ce doresc angajatorii. Zeci de firme s-au arătat interesate să formeze specialişti în timpul şcolii şi să se implice în realizarea programei de studiu. Ele asigură şi practica elevilor. Repunerea în drepturi a învăţământului tehnic şi profesional a entuziasmat atât elevii, care obţin uspr calificări recunoscute în UE şi diplome de 200 de lei lunar dacă optează pentru o astfel de şcoală, cât şi angajatorii. De ani buni, ei se plâng că în şcoli se învaţă prea puţine lucruri practice. Din acest an, firmele se pot implica în stabilirea materiei şcolare şi în practica elevilor.
Capital – DLA Piper: „Giganţii vor veni în România pentru energia verde”. Sectorul imobiliar suferă în continuare, dar domeniul energetic va creşte substanţial în 2012, spune Sabin Volciuc, coordonatorul practicii de finanţări al casei de avocatură DLA Piper. DLA Piper, care a acordat asistenţă juridică OMV Petrom pentru cea mai mare finanțare de pe piața locală, în valoare de 930 de milioane de euro , şi a ajutat BCR în legătură cu mai multe finanţări pentru proiecte de energie regenerabilă, discută cu mai mulţi investitori străini care analizează oportunităţile din piaţa românească.