România liberă: Liber la amenzi pentru românii fără asigurare obligatorie a locuinţei. Primarii din România nu mai au niciun motiv să amâne amenzile aplicate celor care încă nu deţin o asigurare împotriva calamităţilor, după ce perioada de graţie prilejuită de campania electorală a luat sfârşit. Bănăţenii şi ardelenii sunt mai harnici şi din acest punct de vedere. Chiar şi pentru cei care acceptă să-şi asume riscul, lipsa unei asigurări de locuinţă îi poate costa. Preţul este unul chiar mai mare pentru că, potrivit legii în vigoare, statul nu mai dă nici măcar un leu persoanelor ale căror locuinţe sunt afectate de inundaţii.
ZF: Pentru bănci, Hidroelectrica e noul Lehman Brothers. Insolvenţa Hidroelectrica ar putea îngheţa creditarea şi pentru companiile de stat, unul dintre puţinele sectoare din economie pe care bancherii s-au încumetat să-l crediteze în ultimii ani, iar efectele negative anulează eventualele câştiguri pe care statul le-ar obţine din anularea sau renegocierea contractelor bilaterale ale producătorului de energie, susţin analiştii.
Capital – Conducere nouă la CNADNR: revine directorul din perioada în care s-a semnat contractul cu Bechtel. Mihail Başulescu a fost numit în această după-amiază (20 iunie 2012) director general interimar (cu preluare de atribuţiuni) al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). El şi-a făcut azi actele de angajare în companie şi a stat aproape întreaga zi în biroul directorului general împreună cu directorul general adjunct economic Ionuţ Maşala (cel care a asigurat interimatul de la plecarea Danielei Drăghia din funcţia de director general cu preluare de atribuţiuni).
EVZ: Reţeta dezastrului la Hidro şi Oltchim. Hidroelectrica şi Oltchim, cele mai păguboase companii din curtea statului, au ajuns la un pas de colaps. Cele două companii sunt fundamental diferite ca model de afaceri, dar au un lucru în comun: risipa banilor publici şi managementul prost. Timp de 20 de ani, controlul din partea acţionarilor a lipsit sau a servit interesele companiilorcăpuşă, care au prosperat din banii publici. Totuşi, atât detaliile a două decenii de jaf sunt diferite, cât şi soarta probabilă a celor două companii.
ZF: Dacia opreşte încă două zile producţia: 100 mil. euro se „şterg” din conturile companiei. Automobile Dacia, a doua companie ca mărime din România şi cel mai mare exportator local, va opri pentru două zile producţia la uzina de la Mioveni, la finele acestei luni, din cauza unor probleme de aprovizionare, după ce în intervalul 18 – 19 iunie fabricaţia a fost oprită pe fondul reducerii comenzilor.