Capital: Se schimbă iar modificarea. Obligaţi să ne ASIGURĂM DE DOUĂ ORI locuinţa. Până în toamnă, cel târziu, legea privind asigurarea obligatorie împotriva calamităţilor va fi iar modificată în aşa fel încât poliţa obligatorie emisă sub sigla PAID să fie parte componentă a tuturor asigurărilor de locuinţă vândute în România. În cel mai scurt timp, toţi proprietarii din România vor fi obligaţi să îşi asigure, practic, de două ori locuinţa. Legea privind asigurarea obligatorie împotriva calamităţilor va fi iar modificată, fapt confirmat atât de de oficiali ai Autorităţii de Supraveghere Financiară(ASF) cât şi de responsabilii politici. Contactat de Capital, deputatul Mihai Tudose, iniţiatorul amendamentelor spune că legea aşteaptă un aviz de la Consiliul Concurenţei urmând ca, ulterior, “să se găsească formula cea mai potrivită pentru a intra cât mai rapid în vigoarea mofificările”.
ZF: Câştigătorii unor licitaţii de autostrăzi de 900 mil. euro, ţinuţi la secret. De peste nouă luni, licitaţiile pentru construcţia a 100 de kilometri de autostrăzi îşi aşteaptă câştigătorii. Deşi ministrul Dan Şova susţine că proiectele au fost deja atribuite, numele constructorilor sunt ţinute „la sertar“, nefiind făcute încă publice. Importanţa atribuirii acestor contracte este cu atât mai mare cu cât în ultimul an investiţiile publice au fost reduse şi din ce în ce mai puţine licitaţii au fost organizate, punând presiune pe industria construcţiilor, deja zdruncinată de căderea investiţiilor private. Industria construcţiilor a scăzut cu 5% pe trimestrul I.
Capital: Mărirea şi decăderea celui mai mare dezvoltator de locuinţe din România. A dezvoltat peste 2.800 de locuinţe la nivel naţional şi a ajuns să valoreze pe bursă peste 300 mil. euro pe vârful „bulei imobiliare“. Criza şi afacerile păguboase au paralizat efectiv activitatea celui mai mare dezvoltator de locuinţe din România, care a ajuns să valoreze astăzi 6,6 mil. euro.
Adevărul: GRAFIC Topul cumpărăturilor: românii cumpără online un produs la 10 secunde. Diferenţele de până la 10% dintre preţurile din magazine şi cele de pe site-uri, ca şi comoditatea achiziţiei, îi încurajează pe tot mai mulţi cumpărători să apeleze la comerţul electronic. În România, comportamentul cumpărătorilor arată mai mult o reţinere faţă de comerţul online, însă creşterea acestui sector este superioară ţărilor din regiune, reiese din studiile de piaţă prezentate ieri de conducerea retailerului online eMAG.
ZF: Acţionarii Real,- au aprobat transferul acţiunilor către Auchan. Real,- Group Holding, proprietarul hipermarketurilor cu acelaşi nume, a aprobat transferul părţilor sociale ale magazinelor Real de pe piaţa locală către Auchan România, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. „(Real,- Group Holding, n. red.) în calitatea mea de asociat unic, deţinând un număr de 191.300 părţi sociale, (…) cu o valoare nominală totală de 894.813.402 lei (echivalentul a 231.299.972,42 euro) adopt transferul părţilor sociale către cumpărător“, potrivit Monitorului Oficial unde scrie că decizia datează din 22 aprilie 2013.