Capital: Cine a ieșit din TOP 300 Capital – Cei mai bogați români. Averi cresc, averi scad, businessuri dispar. Unii intră în clasamentul celor mai bogați români, alții ies. Aceasta este economia, așa arată Top 300 Cei mai bogați români. «Evaluarea pe care mi-ați făcut-o este corectă, dar eu nu trebuie să apar în Top 300. În România sunt cel puțin 1.000 de oameni mult mai bogați decât mine!». Asta mi-a spus unul dintre milionarii prezenți de ani buni în clasamentul celor mai avuți români. E posibil să aibă dreptate, așa că nu l-am contrazis. În schimb, i-am cerut să-mi indice câțiva oameni pe care el îi știe mai bogați, iar noi încă nu i-am găsit. Mi-a dat câteva nume, dar nu m-a ajutat cu nimic. Aceștia erau deja în Top 300. Atunci i-am explicat că cea mai mare provocare pentru redactorii care lucrează la întocmirea clasamentului este să găsească milionari de care lumea nu știe, să descopere oameni care au reușit să facă averi impresionante fără să apară vreodată în spațiul public.
Romania Libera: Cum „păcăleşti” băncile la plata comisioanelor. Potrivit unei analize Nocash.ro, în 2011 au existat peste 110 milioane interogări de sold doar la ATM-urile a şapte bănci din sistem (BRD, Raiffeisen, BCR, Unicredit, Banca Transilvania. ING, CEC, Alpha)-e adevărat, bănci de top. Vă este clar acum de ce BRD a majorat recent comisionul de interogare a soldului contului curent la ATM-uri, la 0,5 euro? Anul trecut, doar la ATM-urile sale au fost 27 milioane de interogări la bancomate. Înmulţit cu 0,5 euro (2,25 lei) înseamnă peste 13 milioane euro. Gândiţi-vă cât vă costă curiozitatea în cazul în care salariul vă întârzie câteva săptămâni, dar vă controlaţi zilnic cardul, poate-poate….(în 10 zile cotizaţi, de pildă, aproape 23 de lei numai la BRD, mai mult decât abonamentul la cablu pe o lună).
ZF: Dezvăluirile unui head-hunter de top: Unii expaţi sunt „parcaţi” în România pentru că nu li se găseşte job în alte ţări. Aproape un sfert dintre cei mai importanţi 1.000 de executivi aflaţi la conducerea celor mai mari companii şi bănci locale sunt străini. O parte dintre executivii expaţi care au preluat mandatele în ultimul an au venit în România pentru că nu şi-au găsit un job echivalent în ţara de origine. „O parte din expaţi, din păcate şi pentru noi, şi pentru ei, sunt «parcaţi» în organizaţiile locale, leadershipul lor este unul neinteresant, nu adaugă valoare şi nu fac altceva decât să intrige organizaţia locală”, afirmă Oana Ciornei, unul dintre cei mai cunoscuţi headhunteri locali, care este managing partner al firmei de executive search Amrop România, cu afaceri de peste 500.000 de euro anul trecut.
Income Magazine: Invazia marcilor proprii. Apărute din necesitatea retailerilor de a-şi fideliza clienţii prin produse pe care nu le pot găsi şi în alte reţele, dar şi din dorinţa producătorilor de a-şi asigura un anumit volum de marfă în ciclul de producţie, mărcile proprii s-au dezvoltat puternic, în ultimii ani fiind percepute chiar ca „salvatoare” ale crizei. O piaţă de 1,2 miliarde de euro, care creşte în ritm alert. Aro sau Clever. Nr. 1 ori 365. Gusturi Româneşti sau Tradiţia Gustului. Sunt mărcile proprii pe care le întâlnim tot mai des şi pe tot mai multe rafturi în reţelele comerciale din România. Toţi marii comercianţi au mărci proprii, iar spaţiul alocat acestora este tot mai generos. Retailerii oferă, sub acelaşi nume, cam tot ce ţi-ai dori şi, în cele mai multe cazuri, produsele sunt mult mai ieftine. Însă, în la fel de multe cazuri, calitatea lasă de dorit.
Adevarul: Legenda numelor stațiilor de metrou din Capitală. Știți care este singurul peron din București aflat la suprafață? Cum fiecare denumire are propria-i legendă, la fel se întâmplă și în cazul stațiilor de metrou din Capitală. Transportul subteran bucureștean se întinde pe aproape 70 de kilometri și se desfășoară pe o rețea de patru magistrale (M1, M2, M3, M4). Primul tronson al Magistralei 1a fost inaugurat în 1979, având șase stații și o lungime de 8,1 kilometri. Metroul pleca de la stația Semănătoarea și ajungea până la Timpuri Noi. Cele șase stații erau Semănătoarea, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Piața Unirii și Timpuri Noi.