5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 25.11.2014

Guvernul ar putea suprataxa profitul din activități upstream al companiilor de petrol și gaze, Iulian Stanciu, despre preţurile greşite la eMAG: "Nu a fost nimic planificat. Este o sumă mare și pentru noi", dar si Numai românii care au centrale proprii de apartament scapă de scumpiri de la 1 ianuarie. Citeste integral revista presei interne din 25 noiembrie 
Economica.net - mar, 25 nov. 2014, 06:59
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 25.11.2014

Energy Report: Surse: Guvernul ar putea suprataxa profitul din activități upstream al companiilor de petrol și gaze. Guvernul ar putea impune companiilor producătoare de hidrocarburi un nou impozit, pe lângă redevențele petroliere pe care acestea le plătesc pentru producția de țiței și gaze extrasă, noul impozit urmând să suprataxeze profitul înregistrat de aceste companii strict din activitățile upstream, de explorare și producție.
Astfel, potrivit surselor Energy Report, pe lângă redevențele specifice sectorului de petrol și gaze, impozitul pe construcții speciale și impozitul pe profit de 16%, pe care îl datorează toți agenții economici din România, companiile producătoare de hidrocarburi ar urma să plătească și o suprataxă pe profitul obținut strict din activitatea de producție de țiței și gaze, respectiv pe diferența dintre veniturile obținute din vânzarea producției și costurile obținerii acestei producții.

Capital: Iulian Stanciu, despre preţurile greşite la eMAG: „Nu a fost nimic planificat. Este o sumă mare și pentru noi”. Iulian Stanciu, directorul general al eMAG a declarat că preţurile derizorii la telefoane şi televizoare nu au fost o strategie de marketing şi compania îşi asumă eroarea. „Este o eroare tehnică și ne-o asumăm, respectul față de client ne obligă. Chiar dacă suntem mari, facem greșeli. Sistemul din spatele platformei este complex, la viteza cu care vrem să creștem apar și erori din care învățăm. Nu a fost nimic planificat. Este o sumă mare și pentru noi, dacă făceam planificat, am fi limitat „investiția”, declară Iulian Stanciu, directorul general eMAG.
eMAG, cel mai mare retailer online din regiune, a înregistrat duminică, 23 noiembrie, în intervalul 20:30 – 22:59, o eroare la încărcarea prețurilor pentru anumite produse resigilate. Eroarea a determinat prețuri de vânzare cuprinse între 1 leu și 8 lei pentru o gamă largă de produse.

ZF: Mai poate rezista sistemul? Reducerea CAS şi indexarea pensiilor vor duce deficitul bugetului de asigurări la un nivel record de 20 de miliarde de lei anul viitor. Guvernul va trebui să găsească o soluţie pentru acoperirea deficitului în creştere la fondul de pensii de anul viitor, după ce anul trecut acesta a ajuns la valoarea de peste 12 miliarde de lei, iar schimbări semnificative în structura salariaţilor şi a pensionarilor care să îmbunătăţească situaţia nu au existat. Specialiştii spun că există trei factori care vor influenţa stabilirea bugetului de asi­gurări sociale pentru anul viitor: reducerea CAS cu 5 puncte la angajator aplicată încă din toamna acestui an, majorarea automată a pensiilor ca urmare a indexării acestora cu va­loarea inflaţiei şi a creşterii economice (pre­văzută în legea pensiilor), dar şi creş­terea nivelului de contribuţii la pilonul II de pensii (de la 4,5% din salariul angajatului la 5%).

EVZ: Numai românii care au centrale proprii de apartament scapă de scumpiri de la 1 ianuarie. Doar creșterea subvențiilor acordate de stat sau un aviz favorabil din partea Comisiei Europene pot preveni scumpirea gazelor cu peste 20% pentru românul de rând. În precampanie electorală statul, prin departamentul pentru Energie, a luat o decizie salutară. Utilizatorii casnici de gaze naturale nu vor mai avea parte de scumpiri la gaze perioada următoare. Astfel, românii vor lua o pauză de la scumpiri iar calendarul acestora se prelungește și va avea ca termen limită anul 2021, în loc de 2018. Măsura îi viza însă numai pe cei care au centrale pentru apartament și care au contract direct cu furnizorii de gaze.

Energy-center: Ce se urmareste prin manipularea consumatorilor de gaze si energie termica din Romania? Trei institutii fundamentale ale statului roman au starnit ieri panica in randul populatiei,anuntand, pe de o parte, o posibila majorarea a pretului gazelor naturale cu 35% si, pe de alta parte, o iminenta crestere a tarifelor la caldura cu 28 pana la 38%. In prag de iarna asemenea vesti nu au cum sa nu starneasca panica in randul consumatorilor. Si, dupa cum au fost ticluiete informatiile se pare ca asta s-a si vrut. De unde nu-i foc nu iese fum insa, dovada ca ceva ceva din ce ni s-a spus are si o parte de adevar.

Te-ar mai putea interesa și
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Asociația Prosumatorilor cere introducerea proiectului de Lege a prosumatorului pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor
Prosumatorii solicită introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a Legii prosumatorului, care ar avea un impact pozitiv pentru ei, însă ar afecta furnizorii de energie electrică din......
Producţia industrială a scăzut cu 2,2% în primele nouă luni ale anului
Producţia industrială a scăzut cu 2,2% în primele nouă luni ale anului
Producţia industrială a României a înregistrat o scădere de 2,2%, ca serie brută, în primele nouă luni ale acestui ...
Aquila a afişat un profit net în scădere cu 19% după primele nouă luni
Aquila a afişat un profit net în scădere cu 19% după primele nouă luni
Compania de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum Aquila a încheiat primele 9 luni din 2024 ...
Cele două condiţii care ar putea să țină taxele pe loc în 2025
Cele două condiţii care ar putea să țină taxele pe loc în 2025
"Singura şansă ca România să evite un acord cu FMI şi să nu crească taxele este să atragă toţi banii restanţi ...