5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 28.09.2015

Economica.net
28 09. 2015
ziare_499378001_72658300_06015200_02910300_63380400_89678600

Cum este testat nivelul de poluare al mașinilor în România – DIGI24.

Topul celor mai bogate şi al celor mai sărace judeţe în funcţie de depozitele la bănci – ZF. Cluj, Timiş şi Constanţa conduc topul judeţelor cu cel mai mare sold al depozitelor atrase de bănci de la companii şi populaţie la finele lunii august, în timp ce la polul opus se poziţionează judeţele Giurgiu, Mehedinţi şi Călăraşi.

Rompetrol vinde unei companii din China pachetul majoritar la distribuitorul francez Dyneff – Profit. KMG International (fostă Rompetrol Group) a semnat un acord cu grupul chinez CEFC China Energy pentru vânzarea unui pachet de 51% din acțiunile distribuitorului francez de carburanți Dyneff, tranzacția, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, urmând să fie perfectată până la finele anului.

Prima Casă, mai nouă şi mai mare. Locuinţele vechi pot fi date la schimb pentru altele noi – DIGI24. Dezvoltatorii imobiliari profită de schimbările făcute la Prima Casă şi vin cu oferte speciale pentru cei care vor să cumpere a doua locuinţă tot prin programul guvernamental. Promit să se ocupe de vânzarea vechilor apartamente ca să le poată oferi altele noi, construite de ei. După achitarea creditului, banii rămaşi devin avans pentru noua casă.

Skanska: Începem în 2016 un proiect de birouri etapizat la Politehnica. Zona va fi un nou hub de birouri – ZF.

„Regina diamantelor rare“: povestea oltencei care a reuşit să pună bazele unui imperiu în valoare de milioane de euro în Asia – Adevărul. Bijuteriile în valoare de milioane de euro, încrustate cu pietre preţioase rare, colecţiile de artă impresionistă şi articolele de modă bărbăteşti de lux, lucrate în stil italian, au transformat-o pe românca Narcisa Pheres într-o adevărată vedetă în Asia. Absolventă de filologie, olteanca a construit un adevărat imperiu pe piaţa produselor de lux din Asia.

Epoca de Aur a prieteniei româno-arabe: Câți bani avea de recuperat Ceaușescu din Orientul Mijlociu – adevărul financiar.

Convergența realmente reală: România – la 60% din media UE dacă ar ajuta-o și economia informală – cursdeguvernare.ro.

Românii ţin 850 mil. lei în fonduri private de investiţii cu randamente şi de 40% în euro – ZF.

Şi-au pierdut SIF-urile tot farmecul? – Capital.