România liberă: Casa Poporului a scos 500.000 de euro din turism. Clădirea-simbol a comunismului, Casa Poporului, rămâne obiectivul cel mai căutat de turiştii străini din Bucureşti. Palatul Parlamentului a încasat aproximativ 500.000 de euro anul trecut din biletele pentru vizitarea lui. Construcţia a atras 141.000 de curioşi, dintre care 80% au fost străini. Palatul Parlamentului – fosta Casă a Poporului -, visul megaloman al lui Nicolae Ceauşescu, care a intrat ulterior cu trei recorduri în World Records Academy pentru cea mai mare, cea mai scumpă şi cea mai grea clădire administrativă din lume, a devenit atracţia turiştilor străini sosiţi în România.
ZF: Harta celor mai mari şantiere din Bucureşti. Dintre cele mai mari şantiere pe care se lucrează în Bucureşti 22 implică investiţii de circa un miliard de euro, la finalizarea cărora Capitala va avea o nouă magistrală de metrou, trei hipermarketuri, un mall, şapte clădiri de birouri, trei hoteluri, un spital de pediatrie şi un Teatru Naţional de „secolul 21”. Înainte de criză, un miliard de euro era investiţia estimată într-un singur proiect de nivelul Esplanada (bulevardul Unirii) sau Dâmboviţa Center (Casa Radio – Eroilor), dar asemenea dezvoltări nu sunt „compatibile” cu actuala situaţie a economiei.
Capital: Cât a costat realizarea celor mai cunoscute logo-uri. Stock Logos a realizat o listă a preţurilor celor mai celebre logo-uri. Ţinând cont că acestea pornesc de la 0 dolari şi urcă până la 211 milioane de dolari, se poate spune că valoarea în bani a logo-urilor rămâne incertă. Un exemplu recent este cel al companiei Microsoft. După 25 de ani în care logo-ul său a căpătat notorietate la nivel internaţional, compania a decis să treacă la o nouă identitate vizuală. Dacă ar fi angajat o firmă specializată, Microsoft ar fi plătit peste jumătate de milion de dolari. Compania a hotărât, în schimb, să mizeze pe talentul angajaţilor.
România liberă: Şmecheria care-i scapă de Fisc pe Gigi Becali şi pe George Copos. În timp ce în Occident cluburile importante sunt transparente, funcţionează ca societăţi comerciale cu acţionari la vedere, unele fiind chiar listate la bursă, în România se practică o metodă originală. Mulţi dintre conducătorii celor mai importante echipe din Liga lui Mitică nu apar în acţionariate, conduc prin interpuşi, iar banii daţi clubului sunt cu titlu de împrumut. La mijloc este doar o şmecherie. Astfel, aşa-zişii finanţatori au posibilitatea de a falimenta oricând echipele cerând să li se restituie sumele pe care le-au oferit cu împrumut. Prin această metodă patronii pot scăpa în orice moment şi de problemele cu Fiscul.
0-100.ro: Scandal si emotii la Toyota dupa ce un angajat indian de la o firma de IT ar fi accesat secretele companiei. Toyota Statele Unite ale Americii a depus o plangere in care spune ca unul dintre angajatii unei firme furnizoare de solutii IT a accesat ilegal secrete ale companiei, cum ar fi planuri pentru design si preturi pentru piese. Una dintre cererile Toyota este ca indianul Ibrahimshah Shahulhameed, angajat al GlobalSource IT, sa nu paraseasca SUA si sa nu divulge secretele pe care a pus mana.