Capital: TOP 3 Cei mai mari angajatori din fiecare judeţ. Există doar trei companii în afara Capitalei care oferă peste 10.000 locuri de muncă. Cu trei excepţii – Argeş, Gorj şi Prahova -, în restul judeţelor din România nu există nicio companie, de stat sau privată, care să ofere mai mult de 10.000 de locuri de muncă. Cei mai mari angajatori, din fiecare judeţ, au creat, potrivit datelor obţinute de Capital de la Registrul Comerţului, câteva mii sau câteva sute de locuri de muncă. În cinci judeţe nu există nicio firmă care să aibă 1.000 de salariaţi: Botoşani, Buzău, Călăraşi, Suceava şi Tulcea.
ZF: Guvernul pregăteşte o megaamnistie electorală de 200 milioane de euro. Guvernul împreună cu majoritatea guvernamentală pregătesc o „megaamnistie“ electorală care îi priveşte pe toţi bugetarii care au primit bani în plus la salariu, pe toţi pensionarii şi pe toate mamele care au de dat bani înapoi statului – într-un cuantum care ar putea însemna cel puţin 200 de milioane de euro (0,15% din PIB). Economiştii văd în acţiunea majorităţii la guvernare o megaiertare electorală, pentru că nu există nicio raţiune economică pentru un astfel de demers. Discriminarea sector public/sector privat este evidentă, acuză ei, pentru că „sectorul privat“ nu foloseşte electoral puterii. Aceşti bani trebuie acoperiţi însă de undeva şi vor fi acoperiţi din sectorul privat.
Hotnews – Gata, e lege: Persoanele fizice pot comunica electronic cu ANAF in „Spatiul privat virtual”. Persoanele fizice vor putea comunica electronic cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cu privire la propria situatie fiscala, prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual”, oferit de sistemul informatic al Ministerului Finantelor Publice (MFP), arata un document publicat marti in Monitorul Oficial, despre care HotNews.ro a scris pe cand se afla in stadiu de proiect. Serviciile de comunicare electronica puse la dispozitie de ANAF vor fi disponibile in mod gratuit, 24 de ore din 24.
Agrointeligenta.ro: Cum se schimbă clasificarea fermelor și exploatațiilor agricole din România. Deputații Comisiei de agricultură din Camera Deputaților au votat în unanimitate pentru schimbarea clasificării fermelor și exploatațiilor agricole din România. Deși inițiativa a fost respinsă la Senat, Camera Deputaților este forul decizional, iar după acordul convenit în comisia de specialitate, cel din plen este doar o formalitate.
Bursa.ro: Se pregătesc noi interdicţii pentru angajaţii ANRE. Departamentul pentru Energie a anunţat că propune modificarea Legii 160/2012 privind organizarea şi funcţionarea ANRE (reglementatorul pieţei de energie), astfel încât instituţia să câştige în credibilitate. Surse apropiate situaţiei ne-au declarat că vizat este capitolul compatibilităţii angajaţilor ANRE, care ar urma să fie „întărit” astfel încât să nu mai poată apărea cazuri precum cel al vicepreşedintelui Autorităţii, Claudiu Dumbrăveanu, acuzat de luare de mită.
Wall-stret.ro – Batalie pentru presedintie: cum arata prezenta politicienilor in social media si ce fel de postari au succes. Nu conteaza atat numarul de fani, intrucat politicienii pot fi dispusi sa plateasca mii sau zeci de mii de euro pentru o crestere a vizibilitatii in online, cat interactiunea cu paginile lor virtuale. Care sunt cele mai apreciate/discutate postari? Cati fani au reusit sa stranga si ce cautari au loc pe Google dupa numele candidatilor la presedintie? wall-street.ro a analizat aceste aspecte – si mai mult de atat.