ZF: Producţia de oţel, cel mai bun barometru al economiei reale, aproape de minimul din 2009. Măsurile de stimulare de pe pieţele globale şi-au atins limitele, apreciază analiştii. Problemele Mechel, precum şi decizia ArcelorMittal de a închide un furnal în Franţa sunt cele mai vizibile semnale ale deteriorării climatului, cu efect şi în România. Cererea şi preţul oţelului, care reprezintă un barometru pentru evoluţia economiei, au atins recent niveluri minime din ultimii patru ani, iar cei mai mari producători de oţel din lume au luat măsuri dure pentru a-şi limita pierderile.
Capital: Cel mai mare proprietar de malluri din ţară. Să fie criză, primesc, dar planurile să rămână aceleaşi. După opt ani de muncă şi investiţii de 265 de milioane de euro, zona centrală a Iaşiului a devenit un „fel de oraş în oraş“. Prima dată a văzut conceptul, în 2004, în California. A vizitat apoi „vreo 30 de proiecte mixte“ pentru a-şi da seama cum funcţionează şi care este impactul asupra pieţei, povesteşte Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar de malluri din ţară, cum i-a venit ideea proiectului Palas (inaugurat în 31 mai 2012).
0-100.ro: Interviu cu Stephen Norman, director de marketing al Renault: Dacia este un succes, insa in ziua cand vom deveni aroganti ca Skoda se va produce o incurcatura. Dacia este un succes insa Renault trebuie sa ramana cu picioarele pe pamant si sa nu devina aroganta cum s-a intamplat cu Skoda de cand a fost preluata de Volkswagen, a spus directorul de marketing al Renault, Stephen Norman, intr-o discutie la salonul de la Paris.
ZF: Primele malluri din Bucureşti, mai mari cu 20%. Primele două centre comerciale moderne din Capitală – Bucureşti Mall şi Plaza România -, finalizate în anii 1999, respectiv 2004, de către compania Anchor Grup, vor intra într-o nouă fază de dezvoltare, în urma căreia suprafaţa închiriabilă a celor două proiecte va creşte cu circa 20%. Cele două malluri care au dominat piaţa de retail a Capitalei până în anii 2008-2009 caută să îşi extindă oferta de magazine şi spaţii de distracţie pentru a răspunde competiţiei agresive, în condiţiile în care în prezent circa 15 centre comerciale din Capitală se luptă pentru bugetele de cumpărături ale bucureştenilor.
Hotnews – Proiect Finante: De la 1 ianuarie 2013 impozitele si taxele locale cresc cu 16,05%. Guvernul va creste incepand de la 1 ianuarie cu 16,05% impozitele pe cladiri si terenuri, al amenzilor si al celorlalte taxe locale, procentul de crestere reprezentand rata inflatiei din perioada 2010-2012, se arata intr-un proiect postat pe site-ul Ministerului Finantelor. Potrivit art.292 din Codul Fiscal, impozitele si taxele locale se indexeaza o data la 3 ani, tinand cont de evolutia ratei inflatiei de la ultima indexare.