5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 3.12.2015

Economica.net
03 12. 2015
ziare_499378001_72658300_06015200_02910300_63380400_04058700

Cel mai ieftin RCA s-a scumpit cu 20% în ultimele opt luni – Profit. Un șofer din România plătea, la finele lunii noiembrie, pentru o poliță RCA, cu 20% mai mult decât în martie, potrivit calculelor Profit.ro. Există cazuri în care brokerii de asigurare practică prețuri diferite pentru aceeași poliță, emisă de aceeași companie, deși legea spune că nu ar trebui să existe diferențe de preț.

O nouă strategie pentru privatizarea Oltchim: angajarea unei bănci de investiţii care să găsească peţitori pentru combinat – adevărul financiar.

Cade un mit: România ocupă doar locul 59 din 167 în topul ţărilor cu cel mai bun internet fix şi mobil – ZF.

BRD: Darea în plată a provocat cea mai gravă recesiune la nivel mondial de după criza din 1929 – Profit.

Topul companiilor de asigurări cu cele mai multe reclamaţii. Asirom a luat locul Astra, iar Euroins şi City completează podiumul asigurătorilor sancţionaţi de clienţi – ZF.

Trenurile mai pot întârzia încă patru ani fără despăgubiri pentru călătorii români – Adevărul.

Giganţii IT chinezi vor să se extindă în România – Capital.

Clubul restrâns al managerilor români care conduc companii de un miliard de euro – ZF. Mariana Gheorghe (OMV Petrom), Kinga Daradics (MOL România) sau Virgil Metea (Romgaz) au mandate de conducere a unor companii cu afaceri de cel puţin un miliard de euro. Lor li s-a alăturat Ionuţ Ardeleanu, noul director general al re­tailerului Auchan România.

CNADNR a cheltuit în 11 luni doar jumătate din bugetul alocat. Situația la zi a proiectelor în derulare – cursdeguvernare.ro.

România intervine în procesul împotriva Austriei, pentru ajutoare de stat către China Nuclear – Profit. România intervine în procesul în care Austria se opune acordării de către Marea Britanie, cu avizul Comisiei Europene, a unui ajutor de stat către compania China General Nuclear Power pentru construcția unei centrale nucleare, Guvernul de la București încercând astfel să evite blocarea acestui ajutor. Motivul este simplu: România vrea să ridice cu aceeași companie, și tot cu ajutor de stat, reactoarele 3-4 la centrala nuclear-electrică din Cernavodă.