WALL-STREET.ro – Bricostore Băneasa, scos la vânzare. Britanicii de la Kingfisher nu îl vor. Kingfisher, cel mai mare retailer european specializat in bricolaj, a scos la vanzare magazinul Bricostore din Baneasa, potrivit unor surse din piata de profil pe lista companiilor interesate de spatiu fiind Praktiker, companie preluata in acest an de catre omul de afaceri turc Omer Susli.
ZF – Unilever mută de la Cluj peste graniţă producţia îngheţatei Napoca. Grupul anglo-olandez Unilever va începe de anul viitor să producă îngheţata Napoca în afara graniţelor, într-una dintre fabricile proprii, după ce până acum aceasta era realizată la Cluj în fabrica grupului olandez Friesland Campina. De altfel, Unilever a preluat brandul de îngheţată Napoca în 2009 chiar de la Friesland Campina. Tranzacţia a presupus preluarea brandului şi a distribuţiei acestuia în comerţul local.
Hotnews – Operatiunile din Romania ale companiei-mama a Pro TV – venituri nete de 46,8 milioane in iulie-septembrie. Del Nin, co-CEO: Cel mai bun trimestru din acest an pentru CME. Compania-mama a Pro TV, Central European Media Enterprises (CME), a inregistrat in trimestrul al treilea venituri nete de 140 de milioane de dolari, in crestere cu 9 milioane fata de T3 2013. Rezultatul OIBDA (profit operational inainte de depreciere si amortizare) a fost de 2,9 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere de 31 de milioane de dolari in acelasi interval al anului trecut. In Romania, veniturile nete au crescut la 46,8 milioane in iulie-septembrie a.c., iar OIBDA s-a ridicat la 4,8 milioane de dolari.
ZF – Starbucks pleacă din AFI şi îşi face loc la parterul Hanului lui Manuc la Unirii. Lanţul de cafenele Starbucks, prezent pe piaţa locală din 2007, a închis unitatea din AFI Palace Cotroceni, locul său urmând a fi luat de Brioche Dorée, brandul de cafenele adus pe piaţa locală de directorul şi acţionarii grupului Kenvelo împreună cu un partener francez.
Capital – Cum se descurcă bancherii fără „bani de la mama”. Băncile au rămas fără finanţare externă şi trebuie să găsească soluţii pentru a finanţa în continuare economia. În perioada de cinci ani de la începutul crizei financiare şi până la jumătatea lui 2014, sumele venite de la grupurile bancare străine către subsidiarele lor din România au scăzut cu 9,1 miliarde de euro, de la 22,1 miliarde de euro, la finele lui 2008, la doar 13 miliarde de euro, în iunie 2014. Cu exact aceeaşi valoare au crescut însă pasivele atrase de bănci de la clienţii interni.
ZF – Unde era România în anul 2000 şi unde este acum, în 25 de indicatori-cheie