Anul recordurilor: România a produs şi exportat cea mai mare cantitate de energie din ultimul deceniu – ZF. În 2014, România a avut cel mai bun an de producţie de energie din 2003 încoace, cheia fiind exporturile. Energia verde a atins şi ea un nivel record. Până şi CE Oltenia a avut patru luni „formidabile“. Contextul regional, dar şi producţia de energie verde care a coborât preţurile în piaţă, au creat premisele unor exporturi record de energie anul trecut şi au format spaţiu de acţiune şi pentru producători tradiţionali, astfel că anul 2014 poate fi considerat unul record pe mai multe paliere ale sectorului energetic.
FOTO: Salonul Auto de la Geneva in imagini. Toate noutatile care conteaza – 0-100.ro
Fondurile străine îşi reduc expunerile pe acţiuni româneşti – ZF. Fondurile străine de investiţii îşi reduc expunerile pe acţiunile româneşti, lăsând bursa de la Bucureşti pradă unei evoluţii modeste, în timp ce în vestul Europei şi peste Ocean indicii bursieri sunt la maxime istorice, recuperând de mult pierderile cauzate de criza din 2008.
Chinezii preiau controlul asupra afacerii lui Frank Timiş – Capital. Producătorul de minereu de fier African Minerals, controlat de milionarul român Frank Timiş, a anunţat că partenerul său chinez din proiectul minier Tonkolili, Sierra Leone, a preluat în contul datoriilor controlul asupra a două companii care deţin cota majoritară de participaţie în cadrul minei. Shandong Iron and Steel Group a preluat recent o parte din datoria African Minerals şi a solicitat rambursarea imediată a acesteia. Creditul este garantat cu anumite active ale debitorului, iar prin preluarea datoriei, Shandong Iron and Steel Group se afla în poziţia de a prelua controlul asupra proiectului din care deţinea doar 25%.
Harta bogătaşilor care stăpâneau România în urmă cu o sută de ani: Petru Groza avea o casă cât un castel la Deva, afaceristul Barbu Drugă era stăpânul portului de la Cetate – Adevărul. O familie de referinţă pentru Aradul începutului de secol XX a fost familia Neuman.O familie recunoscută pentru grija faţă de angajat, dar şi pentru munca pe care o ducea cot la cot cu proriul angajat.
Proiect. Contractul de achiziţie publică, atribuit pentru oferta cea mai avantajoasă economic. Vor conta preţul şi calitatea – DIGI24.ro. Un contract de achiziţie publică va fi atribuit pe baza ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, care va lua în calcul preţul, dar şi calitatea produsului/serviciului care urmează să fie cumpărat, statul având dreptul să nu comunice, în anumite condiţii, de ce a respins o ofertă.