Cate miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in Romania in cei peste 8 ani de la aderare – Hotnews. Romania a primit in total 29,8 miliarde de euro de la bugetul UE si a contribuit, la randul ei, cu 11,35 miliarde de euro la bugetul comunitar, rezultand plusul de 18,5 miliarde de euro in favoarea tarii. Cei 29,8 miliarde de euro intrati in tara sunt compusi din fonduri de preaderare (2,7 miliarde de euro) si fonduri post-aderare (27,15 miliarde de euro), din care: fonduri structurale si de coeziune (11,65 miliarde de euro), fonduri pentru agricultura, pescuit si dezvoltare rurala (6,75 miliarde de euro), plati directe la hectar pentru agricultori (7,25 miliarde de euro) si alte fonduri europene de post-aderare (1,5 miliarde de euro).
Guvernul caută investitori pentru TAROM – DIGI24. Premierul caută investitori pentru TAROM şi pentru cele două aeroporturi din Bucureşti. În timpul vizitei sale în Golf, Victor Ponta a discutat cu şefii celor mai importante companii aeriene din regiune, printre care şi Qatar Airways. Planul premierului este ca una dintre ele să preia operatorul aerian român, care este pe pierdere de peste șapte ani, şi, în aceste condiţii, nu poate fi listat pe bursă.
Nemţii de la Continental depăşesc pragul de 2 mld. euro în România – ZF. Grupul german Continental, cel mai mare producător de componente de pe piaţa auto românească (unde produce componente electronice, anvelope şi componente din cauciuc alături de centrele de cercetare şi dezvoltare), a înregistrat anul trecut prin cele şapte companii din România o cifră de afaceri cumulată de 2,020 miliarde de euro, în creştere cu 10,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor grupului. Datele cumulate ale grupului au caracter de informare statistică şi nu de audit.
Alro şi-a tăiat un sfert din consumul de energie în criză – ZF. Alro şi-a redus în anii de criză consumul de energie cu circa 25%, scăderea apetitului pentru energie a celui mai mare consumator local venind şi ca urmare a scăderii producţiei cu circa 9% faţă de 2008, dar şi a unui adevărat „război“ pe care compania l-a declanşat cu costurile la utilităţi.
Val de confiscări în Grecia, cu FMI la uşă – Capital. Guvernul de la Atena intră în conturile deponenţilor, în paralel cu dispunerea preluării de fonduri de la autorităţile locale şi universităţi. Măsurile care au stârnit nemulţumiri în întreaga ţară vizează obţinerea de bani pentru plata creditorilor externi.