5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 4.11.2014

Cum să furi un milion? Cifrele Fiscului spun că merită - Statistica schimbă Legea Demografiei. CUm vor arăta datele despre populaţia României - Semnalul de ieftinire a creditelor se intensifică, Robor este sub 2% -  Harta "termica" a ciclurilor de afaceri din Romania. Citeşte pe larg revista presei din 4 noiembrie 2014
Economica.net - mar, 04 nov. 2014, 05:56
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.11.2014

Hotnews – Dupa alegeri, Statistica va pune in dezbatere publica noua Lege a Demografiei care va corecta lipsa unor surse de date privind populatia. INS va coordona cea mai mare baza de date a tarii care va reuni toate bazele de date aflate in prezent la alte autoritati. Statisticile privind populatia sunt esentiale privind calculul multor indicatori relevanti pentru economie. A cunoaste cu exactitate populatia rezidenta sau cea ocupata dintr-o tara inseamna a calcula cu mai mare acuratete indicatori ca rata somajului de pilda. Se stie ca INS trebuie sa transmita catre Eurostat anual informatii referitoare la populatia rezidenta a Romaniei, numarul de emigranti si respectiv cel de imigranti. Populatia rezidenta la 1 ianuarie al fiecarui an este cifra luata in considerare pentru determinarea majoritatii calificate de vot in Consiliul European. De asemenea, noua Lege ar putea „corecta” cativa indicatori locali precum rata somajului, populatia ocupata si cea rezidenta. Pentru cunoscatori, Legea ar putea aduce o mica revolutie in privinta cifrelor reale care tin de statistica populatiei.

ZF – Semnalul de ieftinire a creditelor se intensifică, Robor este sub 2%. Robor la 3 luni, indicatorul de nivelul căruia depinde costul creditelor de retail în lei, a scăzut ieri cu aproape un sfert de punct procentual şi a ajuns la 1,94% pe an, un minim al ultimelor nouă luni.

Capital – Cum să furi un milion? Cifrele Fiscului spun că merită! Prejudicii de sute de milioane de euro sunt depistate de procurori, multe fiind confirmate de instanţe. Însă recuperarea, aflată în curtea Finanţelor, este infimă: în aproape cinci ani, ANAF a adus 4 milioane de euro la buget.

wall-street.ro – Ce dividende vor acorda companiile listate in 2015? Pentru prima data in ultimii ani, aproape nimeni nu se mai gandeste la SIF-uri. Cele mai mari companii listate pe Bursa sunt asteptate sa isi rasplateasca actionarii anul viitor cu dividende ce vor depasi de cel putin doua ori dobanzile bancare, aflate pe un accelerat trend de scadere. Analistii anticipeaza ca investitorii cu plasamente in Romgaz, Transelectrica si Transgaz vor fi cel mai bine recompensati in 2015, in vreme ce SIF-urile, campioanele anilor trecuti, vor trece intr-un con de umbra.

Hotnews – ANALIZA: Harta „termica” a ciclurilor de afaceri din Romania. Economia prefera guvernari de dreapta. Romania a cunoscut episoade de bunastare mai dese atunci cand la guvernare s-au aflat partide de dreapta, reiese dintr-o harta „termica” a afacerilor, publicata luni dupa-amiaza de Banca Nationala. Punctele rosii de pe harta- indicand perioade de contractie ale diferitilor indicatori- sunt mult mai numeroase in timpul guvernelor de stanga, chiar daca trebuie luat in calcul si efectele socurilor externe (criza financiara din 2008 si cea economica ulterioara). Pe harta se poate observa si efectul de „calmare” indus de renuntarea la impozitul progresiv si trecerea la cota unica din ianuarie 2005.

0-100.ro: Prioritatea Skoda – Modelele trebuie sa fie cat mai spatioase. Skoda va lansa noul Superb in mai putin de sase luni, iar la acest model, dar si la altele in viitor se va pune accent pe faptul ca spatiul interior a crescut, a spus un oficial al marcii. Vanzarile Skoda au crescut cu 13% la noua luni, pana la 774.000 masini, cifra de afaceri fiind de 8,8 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După anunțul victoriei lui Călin Georgescu în Turul I al prezidențialelor, BVB a trecut pe roșu
După ce andidatul independent Călin Georgescu a obţinut 22,38% din voturi și a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Bursa de la București s-a înroșit, toți......
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
UPDATED Lasconi a trecut în fața lui Ciolacu pe poziția a doua în bătălia pentru turul 2. Avansul crește
Elena Lasconi a trecut pe poziția a doua în clasamentul rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale din România
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Presa internațională pare șocată de victoria din turul I a lui Călin Georgescu în alegerile prezidențiale
Cum vede presa internațională victoria neașteptată a lui Călin Georgescu în fața rivalilor săi.
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Dragoș Anastasiu: Privatul nu este egalul statului, nici măcar privații nu sunt egali între ei
Privatul nu este egalul Statului, susține Dragoș Anastasiu, președintele Rethink, un think tank dedicat transformării ...