5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 4.12.2014

Topul dezvoltatorilor care construiesc cele mai multe locuinţe - Ruşine: România are un drum naţional din pământ - Raport despre sănătatea României: Bolile pentru care romanii detin recordurile negative in Europa - Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri, începe extinderea proiectului IRIDE din Pipera - Cât de ECO sunt hipermarketurile în care îţi faci cumpărăturile şi câte produse cu adevărat româneşti găseşti în ele - despre cea mai bogată familie din Sibiu - România îşi aşteaptă trenurile leneşe în gări care stau să cadă. Citeşte pe larg revista presei din 4 decembrie 2014
Economica.net - joi, 04 dec. 2014, 04:28
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.12.2014

Capital – Topul dezvoltatorilor care construiesc cele mai multe locuinţe. După cinci ani de letargie pe piaţa construcţiilor de locuinţe, anul 2014 a adus un număr de şantiere noi comparabil cu cel din perioada de dinaintea „boom-ului“ imobiliar. Bucureştiul dă din nou tonul.

ZF – CNADNR a plătit 16 mld. lei pe drumuri naţionale în ultimii şapte ani, dar nu a reuşit să asfalteze ultimul DN de pământ din ţară.  Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a plătit 16 miliarde de lei pentru proiecte de drumuri naţionale în perioada 2008-2014, iar în acelaşi interval a reparat 2.900 de kilometri de astfel de şosele, adică mai puţin de o cincime din reţeaua existentă de drumuri naţionale din România. Mai mult, în timp ce CNADNR are la dispoziţie anual miliarde de lei, în România încă există un drum naţional „de pământ“ de 40 de kilometri, în estul ţării, fiind o adevărată pată pe obrazul României la capitolul infrastructură rutieră.

Hotnews – Raport UE: o cincime din sanatatea Romaniei este finantata prin plati direct din buzunar. Bolile pentru care romanii detin recordurile negative in Europa. Autoritatile romane inregistreaza cea mai slaba performanta din Uniunea Europeana in monitorizarea starii de sanatate a populatiei in trei din cele mai importante patologii, constata raportul „Health at a Glance 2014”, publicat de Comisia Europene. Romania ramane si tara europeana cu cele mai putine investigatii si proceduri medicale avansate oferite pacientilor, dar cu cea mai consistenta crestere a cheltuielilor pentru medicamente in ultimii 15 ani.   

ZF – Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri, începe extinderea proiectului IRIDE din Pipera.  Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală, cu un portofoliu de peste 200.000 de metri pătraţi, a ales constructorul şi va începe extinderea parcului de afaceri IRIDE din Pipera, în cadrul căruia vor fi construite trei clădiri noi de birouri, dar şi un hotel. Austriecii au cumpărat în 2007 pentru 16 milioane de euro un teren de patru hectare de la Electronica Bucureşti, în vecinătatea proiectului IRIDE, iar în ultimele luni au derulat un proces de selecţie a constructorului care va ridica acest proiect.

Gândul – Cât de ECO sunt hipermarketurile în care îţi faci cumpărăturile şi câte produse cu adevărat româneşti găseşti în ele. Hipermarketurile au început să comercializeze mai multe fructe şi legume provenite din România, însă nu există deloc astfel de alimente provenite din agricultura ecologică, se arată în a treia ediţie a studiului „Retailer Scorecard” privind performanţa de mediu a primelor 11 hipermarketuri din România realizat de World Wide Fund for Nature (WWF) – o organizaţie non-guvernamentală internaţională independentă care derulează proiecte pentru conservarea naturii.

DIGI24.ro: Gările CFR, destinația nepăsării. Unele clădiri nu sunt gata nici după 20 de ani. România îşi aşteaptă trenurile leneşe în gări care stau să cadă. Încremenite în timp, năpădite de buruieni şi aşteptând zeci de ani finanţarea din partea statului, cele 1700 de gări din ţară s-au transformat în monumentele triste ale nepăsării. Fostele noduri de fier ale civilizaţiei, gările autohtone nu doar că au pierdut strălucirea de altădată, dar multe dintre ele nu mai sunt vizitate nici de călători, nici de trenuri. 1.000 de staţii au mai puţin de 50 de călători pe zi, adică se îndreaptă încet către statutul de muzeu.

Capital – A început vânzarea averii celei mai bogate familii din Sibiu. Antreprenorul german de origine română Jürgen Andreas Faff (45 de ani), implicat în mai multe proiecte de parcuri fotovoltaice, a cumpărat o participaţie minoritară în firma Sibiu Golf Club, prin intermediul căreia medicul sibian Ilie Vonica intenţiona să construiască un teren de golf la Cisnădie. Investitorul vrea să preia întreaga firmă şi să continue proiectul.

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...