Haosul datelor despre proprietăţi: Cât de uşor este să ascunzi de Fisc case, terenuri şi maşini? – Capital. Fiscul nu are, încă, o bază de date funcţională în toată ţara prin care să depisteze câte case, terenuri şi maşini deţine fiecare român. Din acest motiv, impozitarea, executarea silită sau urmărirea prejudiciilor sunt foarte dificile. Deşi există un sistem informatic din 2013, primăriile, care au informaţiile, nu vor să coopereze. O explicaţie ar fi că aplicaţia ar pune ordine şi în acordarea de ajutoare sociale – pârghia financiară favorită a primarilor în alegeri.
DIGI24 – Licitaţia pentru sistemul de emitere online a actelor de stare civilă a fost anulată. O licitaţie de câteva zeci de milioane de euro, câştigată de UTI, a fost anulată. Firma lui Tiberiu Urdăreanu ar fi trebuit să livreze până în vară sistemul on-line de emitere a actelor de stare civilă.
Un virus bancar periculos afectează românii. Dacă aveţi conturi la aceste bănci, aveţi grijă la ce mailuri primiţi – Adevărul. Zeci de mii de mesaje ce conţin un virus bancar riscă să infecteze clienţi ai instituţiilor financiare din România, informează specialiştii Bitdefender. Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Virusul ce poartă denumirea de Trojan.Dyreza vizează în România clienţi ai Alpha Bank, Bancpost, BRD, CEC Bank, UniCredit, CreditEurope, Raiffeisen şi BCR. Pentru a trece de programele antivirus, arhivele ce conţin viruşii poartă denumiri diferite, iar utilizatorul este direcţionat către o pagină web localizată, aparţinând unui furnizor de servicii de fax.
ZF – Suedezii de la H&M lucrează cu 25 de fabrici locale, cele mai multe din judeţele Brăila şi Vrancea. Retailerul suedez H&M lucrează în România cu 25 de fabrici care pun pe hainele H&M etichete cu „made in Romania“, cele mai multe dintre acestea fiind localizate în Moldova şi sudul ţării, în cele mai sărace judeţe, printre care Brăila, Vrancea, Teleorman sau Călăraşi.