ZF.ro: Cum s-au schimbat în cinci ani ofertele la internet fix. Evoluţia tehnologică, competiţia dură şi cadrul de reglementare relaxat în ceea ce priveşte dezvoltarea şi instalarea reţelelor de cablu / fibră optică au determinat în ultimii cinci ani o creştere puternică a vitezei pentru serviciile de internet din România în timp ce preţurile au avut o evoluţie descendentă, arată o comparaţie între tarifele actuale şi cele practicate în 2007 de cei mai mari trei jucători de pe piaţă. În urmă cu cinci ani, când numărul total de conexiuni de mare viteză la internet prin linii fixe era de 1,5 milioane, cele mai rapide conexiuni aveau preţuri ce ajungeau şi la mai mult de 40 de euro în cazul Romtelecom. Şi atunci, ca şi în prezent, liderul pieţei de net fix era RCS&RDS, numărul doi era Romtelecom, iar numărul trei UPC.
EVZ: Cum să-ţi măreşti salariul după 40 de ani. Perfecţionarea continuă vă asigură venituri în creştere. Salariile îngheaţă pentru majoritatea angajaţilor în jurul vârstei de 40 de ani, arată studiile companiei americane PayScale. În medie, salariile bărbaţilor încetează să mai crească la 45 de ani. În cazul femeilor, lucrurile stau şi mai prost, din cauza domeniilor de activitate, a pauzelor pentru creşterea copiilor, precum şi a discriminării în procesul de angajare şi promovare. Astfel, angajatele încetează să mai beneficieze de măriri, în medie, de la 37 de ani. „Ajungeţi într-un punct al vârstei de mijloc, când simţiţi că nu mai aveţi ce învăţa la serviciu”, comentează Katie Bardaro, economistşef PayScale, citată de US News.
Adevarul: Lista Guvernului, negociată la sânge. Titus Corlăţean (Justiţie), Călin Popescu-Tăriceanu (Externe) şi Florin Georgescu (Finanţe) au fost câteva dintre numele propuse pentru a face parte din Guvernul Ponta. Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut, ieri, mai multe runde de discuţii pe tema componenţei Executivului USL, care va avea 16 ministere şi patru miniştri delegaţi. Cele două partide mari, PNL şi PSD, îşi vor împărţi paritar funcţiile. Negocierile s-au dovedit extrem de serioase, în încercarea de a împăca mai multe obiective. Victor Ponta are nevoie să păstreze o relaţie bună atât cu Crin Antonescu, cât şi cu propriul partid. În plus, noul Executiv trebuie să fie unul cu care USL să poată defila în faţa alegătorilor, într-un an electoral.
Finantistii: Daca nu stim cand trecem la euro, in ce valuta trebuie sa ne imprumutam? Pana cand Romania se angajeaza sa inceapa sa se incadreze in criteriile de la Maastricht mai este doar un an. Romania isi mentine obiectivul aderarii la euro in 2015, prin intrarea in mecanismul ERM II la orizontul anilor 2013-2014, urmand ca pana in 2014 sa reduca deficitul structural sub 0,7% din PIB, potrivit Programului de convergenta pentru 2012, adoptat de Guvern. Reiterarea obiectivul de trecere la euro in 2015 de catre Guvern va determina companiile – principalele beneficiare ale reluarii creditarii – sa continuie sa se imprumute in valuta. Ele considera ca pana la adoptarea euro mai sunt doi ani si jumatate, ce sens are sa ia credite de investitii pe 5 ani in lei, cand pot sa se finanteze mai ieftin in euro, in conditiile in care cea mai mare parte a perioadei pana la scadenta se deruleaza in zona euro, unde dispare riscul valutar?!
IncomeMagazin: 2012, criza persista. Sediile bancilor, batute de vant. Pentru angajatii bancilor, vremurile bune nu vor mai reveni niciodata. Pana in urma cu cativa ani, sediile bancilor erau pline zilnic pana la refuz de romani care doreau sa ia un credit. De la televizoare si electrocasnice la case si masini, folosind celebrul „credit doar cu buletinul”, orice putea fi achizitionat rapid de la orice banca. De ceva vreme insa, bate vantul prin sucursalele bancilor. Cum clientii se fac tot mai rar vazuti, angajatii bancilor nu mai sunt la fel de optimisti nici in legatura cu locul lor de munca si nici nu mai cred ca situatia s-ar putea imbunatati in perioada imediat urmatoare.
„Criza inca se resimte, iar vremurile bune nu vor mai reveni niciodata”, marturiseste un angajat al BCR care este de parere ca „lumea nu se mai aventureaza” sa ia credite asa cum se intampla in urma cu patru ani. De altfel, in zona unde este amplasata agentia BCR, pe o artera principala din Bucuresti, pe o distanta de 500 de metri, se mai afla alte douasprezece sucursale de banci. Clientii care le calca pragul sunt cel mai adesea interesati de plata facturilor, de schimbul valutar si de preschimbarea cardurilor expirate.